Antena Meniu Search
x

Donald Trump amenință Iranul: "Statele Unite vor răspunde rapid, deplin şi poate disproporţionat"

Donald Trump, preşedintele Americii, a anunţat, după atacul cu rachete asupra ambasadei din Bagdad, că "Statele Unite vor răspunde rapid, deplin şi poate disproporţionat".

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 05.01.2020, 23:15

Donlad Trump privește către jurnaliști la Casa Albă
Donald Trump, după atacul cu rachete asupra ambasadei din Bagdad: "Statele Unite vor răspunde rapid, deplin şi poate disproporţionat" - Profirmedia Pictures

Donald Trump a amenințat Iranul duminică seară cu acțiuni ”rapide, depline și poate disproporționate”, dacă americanii vor deveni țintele unor atacuri. Mesajul a venit la scurt timp după ce mai multe rachete au căzut în zona Ambasadei SUA din Irak.

Donald Trump a lansat amenințarea la adresa Iranului într-o postare făcută pe Twitter.

"Aceste postări media vor servi drept notificare către Congresul Statelor Unite, în cazul în care Iranul va lovi orice persoană sau țintă a Statelor Unite, Statele Unite vor răspunde rapid și pe deplin și poate într-o manieră disproporționată. Un astfel de aviz legal nu este necesar, dar este dat totuși!", a scris Trump

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Cu puțin timp înainte ca Donald Trump să posteze pe Twitter, un atac cu rachete a vizat Zona Verde din Bagdad, unde e și Ambasada SUA în Irak. În urma bombardamentului, au fost raportate victime în rândul civililor din zona vizată.

Potrivit presei locale, o rachetă a aterizat în râul din zonă, foarte aproape de ambasada americană. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Atacul a avut loc pe fondul tensiunilor crescute între Statele Unite și Iran, în urma uciderii generalului Qasem Soleimani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Donald Trump amenință Iranul: "Statele Unite vor răspunde rapid, deplin şi poate disproporţionat"