Antena Meniu Search
x
LIVE

Donald Trump, penalizat de Facebook și Twitter după ce a spus despre copii că sunt „aproape imuni” la Covid-19

Facebook a eliminat o postare a lui Donald Trump pentru că oferea informații false, iar Twitter i-a blocat contul președintelui american până când echipa lui de social media va anunța că retrage clipurile controversate.

De Cornel Preda la 06.08.2020, 10:19
Donald Trump, penalizat de Facebook și Twitter după ce a spus despre copii că sunt „aproape imuni” la Covid-19
Donald Trump, penalizat de Facebook și Twitter pentru fake news - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Postarea ştearsă conţinea un fragment video dintr-un interviu pe care preşedintele l-a acordat la Fox News
  • Este prima dată când Facebook îl cenzurează direct pe preşedintele Donald Trump

Facebook a eliminat de pe pagina preşedintelui american Donald Trump un videoclip ce încălca regulile reţelei sociale privind dezinformarea legată de pandemia de Covid-19. În postarea respectivă, Trump spunea despre copii că sunt aproape imuni la Covid-19.

Postarea ştearsă conţinea un fragment video dintr-un interviu pe care preşedintele l-a acordat miercuri dimineaţa la Fox News, în care îşi apăra apelul de redeschidere a şcolilor motivând că este puțin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus, deoarece copiii sunt imnuni aproape complet, prin vârsta lor, la Covid-19.

Dacă te uiţi la copii, copiii sunt aproape - şi aş spune aproape sigur - dar aproape imuni la această boală”. El a adăugat: "Nu au o problemă. Pur şi simplu nu au o problemă", a declarat Trump în timpul unui interviu amplu pentru „Fox & Friends”.

„Acest videoclip include afirmaţii false conform cărora un grup de oameni este imun la Covid-19, ceea ce reprezintă o încălcare a politicilor noastre în privinţa dezinformării nocive privind coronavirusul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone.

Este prima dată când Facebook îl cenzurează direct pe preşedintele Donald Trump. Anterior, în cursul lunii iulie, platforma a adăugat o notă informativă la o postare a preşedintelui american care acuza că votul prin corespondenţă favorizează corupţia. În iunie, platforma a eliminat reclame ale echipei de campanie a preşedintelui ce conţineau simboluri naziste.

Twitter a blocat contul de campanie

La rândul său, Twitter a interzis contului de campanie al lui Donald Trump (@TeamTrump) să continue să posteze până când nu elimină mesajul video în care preşedintele susţine că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus.

„Postarea încalcă regulile Twitter privind dezinformarea referitoare la COVID-19. Proprietarul contului trebuie să retragă tweet-ul pentru ca să poată posta din nou”, a explicat un purtător de cuvânt al companiei californiene.

Postarea video a fost retrasă, dar Courtney Parella, o purtătoare de cuvânt din partea echipei de campanie a preşedintelui republican a reacţionat, făcând următoarea declaraţie: „Preşedintele n-a făcut decât să enunţe un fapt: copiii sunt mai puţin susceptibili decât adulţii să contracteze coronavirusul”.

„Iată încă o dată dovada că Silicon Valley este părtinitoare împotriva preşedintelui. Regulile sunt aplicate doar într-un singur sens. Reţelele sociale nu sunt arbitrii adevărului”, a continuat ea.

Medicii susţin că şi copiii pot fi infectaţi cu virusul SARS-CoV-19 şi îl pot transmite mai departe.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Donald Trump, penalizat de Facebook și Twitter după ce a spus despre copii că sunt „aproape imuni” la Covid-19

Breaking news

Un cutremur devastator de 7,8 pe Richter a lovit Turcia. Sunt zeci de morți

Un cutremur devastator de 7,8 pe Richter a lovit Turcia. Sunt zeci de morți