Antena Meniu Search
x

Donald Trump, criticat după ce a ieșit din spital pentru a-și saluta susținătorii

Primul pacient al Statelor Unite ar putea fi externat în orele următoare. Este anunţul medicilor care îl tratează pe Donald Trump, la spitalul militar de lângă Washington. Spun că preşedintele se simte bine şi poate continua tratamentul în afara spitalului. Ca să dovedească acest lucru, liderul de la Casa Albă a postat 18 mesaje pe Twitter, într-o singură oră. Asta după ce ieri a ieşit în faţa spitalului să îşi salute susţinătorii, gest pentru care a fost aspru criticat de opoziţie.

de Redactia Observator

la 05.10.2020, 22:57

Vezi și
  • Președintele american susține că a învățat multe după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2
  • Opoziția critică gestul de a părăsi spitalul pentru a-și saluta susținătorii
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Update 22:50: Donald Trump a anunțat că va părăsi spitalul Walter Reed National Military Medical Center la ora 18:30, ora locală din Washington (01:30, ora României).

Știre inițială:

Coloana oficială s-a plimbat la viteză mică pentru ca sutele de susţinători, adunate în faţa spitalului, să îl poată zări pentru o clipă. Din maşina blindată, Donald Trump le-a zâmbit şi le-a făcut cu mâna oamenilor.

Plimbarea cu maşina este văzută însă ca un gest necugetat de o parte a opiniei publice.

Jonathan Reiner, profesor la medicină: Acel vehicul nu este doar blindat, este sigilat şi împotriva atacurilor chimice. Aşa că aerul din acea maşină este recirculat. Deci ceea ce a făcut preşedintele, prin acea călătorie, a fost să-i expună pe agenţii Secrete Service.

Înainte de a ieşi la plimbare, preşedintele a postat un nou mesaj pe Twitter, în care i-a asigurat pe americani că se simte bine şi că a tras învăţămintele necesare din lupta cu virusul care a paralizat planeta.

Donald Trump, președintele Statelor Unite: A fost o călătorie foarte interesantă. Am învățat multe despre Covid. Am învățat efectiv ca la școală. Dar asta e școala adevărată. Nu este despre cum să citim cărți și am înțeles. Şi m-am prins. Am înţeles. Este foarte interesant. O să vă povestesc despre asta.

În ciuda exerciţiului de imagine, informaţiile despre starea de sănătate a preşedintelui rămân contradictorii. Pe de o parte, medicii susţin că preşedintele se simte bine şi îi pregătesc externarea, pe de alta, schema de tratament pe care i-o administrează este cea folosită la bolnavii de COVID aflaţi în stare gravă.

Dr. Brian Garibaldi, medicul lui Donald Trump: Am început tratamentul cu dexametazonă. Ficatul şi rinichii funcţionează normal şi plănuim să continuăm tratamentul cu Remdesivir timp de cinci zile.

Casa Albă a recunoscut şi ea că starea lui Donald Trump a fost mai gravă decât a lăsat să se înţeleagă iniţial. A făcut febră puternică şi saturaţia de oxigen din sânge i-a scăzut rapid sub 94%, moment în care i-a fost administrat oxigen suplimentar, înainte de a fi transportat la spital.

Alyssa Farah, director de comunicare Casa Albă: Vineri a fost o situaţie puţin îngrijorătoare, dar starea s-a îmbunătăţit constant.

Donald Trump îşi doreşte să iasă cât mai repede din spital. Una dintre explicaţiile pentru această grabă, se regăseşte în sondaje. Două cercetări, făcute după ce liderul de la Casa Albă a fost confirmat cu coronavirus, arată că americanii nu empatizează cu primul pacient al ţării. Joe Biden continuă să aibă un avans de 10%, respectiv 14% în preferinţele electoratului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Donald Trump, criticat după ce a ieșit din spital pentru a-și saluta susținătorii