Antena Meniu Search
x

Donații pentru cauza Ucrainei: 9,1 miliarde de euro în sprijinul refugiaţilor ucraineni, de la UE și Canada

O serie de donatori, inclusiv Comisia Europeană şi guvernul canadian, au promis sâmbătă o sumă totală de 9,1 miliarde de euro sub formă de donaţii, împrumuturi şi subvenţii pentru a sprijini refugiaţii ucraineni care fug de război în urma invaziei Rusiei.

de Redactia Observator

la 09.04.2022, 22:36

femeie din Mariupol
Donații pentru cauza ucraineană: 9,1 miliarde de euro pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni, de la UE și Canada - Profimedia Images

Potrivit MEDIAFAX, evenimentul de strângere de fonduri de la Varşovia, Polonia, a adus 1,8 miliarde de euro pentru sprijinirea persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei şi 7,3 miliarde de euro pentru refugiaţii care au fugit din ţară în statele vecine.

Guvernele, companiile şi persoanele fizice au promis împreună donaţii în valoare de 4,1 miliarde de euro, care vor fi distribuite în mare parte prin intermediul autorităţilor ucrainene sau al Naţiunilor Unite, conform Reuters.

Restul de 5 miliarde de euro au reprezentat împrumuturi şi subvenţii de la instituţiile financiare ale UE - inclusiv un program de 4 miliarde de euro pentru a contribui la asigurarea de locuinţe, educaţie şi asistenţă medicală pentru refugiaţii care ajung în ţările UE.

Solidaritate internațională pentru cauza Ucrainei

„Suntem alături de voi, fie că este vorba acum, în vremuri de război, fie că este vorba de refugiaţi, dar cel mai important, după ce acest război va fi câştigat de Ucraina, pentru timpul de reconstrucţie şi de refacere a ţării”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a vizitat vineri Kievul şi a fost co-organizator al evenimentului împreună cu premierul canadian Justin Trudeau.

Peste 4 milioane de persoane au părăsit Ucraina pentru a căuta adăpost în ţările UE, în timp ce 6,5 milioane de persoane şi-au părăsit casele, dar au rămas în interiorul țării, a precizat Comisia Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Donații pentru cauza Ucrainei: 9,1 miliarde de euro în sprijinul refugiaţilor ucraineni, de la UE și Canada