Antena Meniu Search
x

Comisia Europeană promite 1 miliard de euro pentru a sprijini Ucraina

Comisia Europeană a promis 1 miliard de euro pentru a sprijini Ucraina şi ţările ce primesc refugiaţi care fug de războiul cauzat de invazia rusă, a anunţat sâmbătă preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, relatează Reuters. Război Rusia - Ucraina, ziua 45 LIVE TEXT.

de Redactia Observator

la 09.04.2022, 18:55

- Profimedia

''Şase sute de milioane (de euro) din această sumă vor merge către Ucraina, autorităţile ucrainene şi parţial către Naţiunile Unite'', a spus Ursula Von der Leyen la evenimentul online de strângere de fonduri pentru refugiaţii ucraineni 'Stand up for Ukraine', găzduit de Varşovia.

''Şi 400 de milioane (de euro) vor merge către statele din prima linie care fac o muncă extraordinară şi ajută refugiaţii care vin'', a adăugat şefa executivului UE, potrivit Agerpres.

S-au strâns 10,1 miliarde de euro

Ea a anunţat că evenimentul de la Varşovia, organizat de Uniunea Europeană şi Canada, a permis strângerea a 10,1 miliarde de euro pentru a susţine Ucraina, ţară invadată de armata rusă.

''Lumea a promis în final 9,1 miliarde de euro în cadrul campaniei (Stand up for Ukraine, n.red.). Între altele, Comisia, în colaborare cu BERD, adaugă un miliard suplimentar pentru persoanele deplasate în Ucraina. Este fantastic. Aşadar, 10,1 miliarde de euro'', a declarat Ursula von der Leyen.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Comisia Europeană promite 1 miliard de euro pentru a sprijini Ucraina