Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Dorința celei mai bătrâne femei din Europa după ce a împlinit 118 ani. Anul trecut, Sora Andre a învins COVID-19

Lucile Randon, care a luat numele de Sora Andre după ce s-a călugărit, este cea mai bătrână femeie din Europa. Lucile s-a născut la data de 11 februarie 1904, în Franța, și este a doua cea mai vârstnică persoană din lume, conform Gerontology Research Groups (GRG), după japoneza Kane Tanaka, care a împlinit 119 ani la data de 2 ianuarie.

de Redactia Observator

la 11.02.2022 , 16:48

Sora Andre, care își petrece ultimii ani din viață într-un scaun cu rotile, la o casă de bătrâni din Toulon, în sudul Franței, spune că dorința ei cea mai mare este ”să moară curând”. 

Până atunci, Lucile Randon își ține întotdeauna ușa deschisă pentru orice vizitator care și-ar dori să o salute. 

Sora Andre s-a născut în Ales, în sudul Franței, la 11 februarie 1904, anul în care New York-ul inaugura prima stație de metrou, Turul Franței avusese loc pentru prima dată cu câteva luni înainte, iar Primul Război Mondial nici nu avusese încă loc.

Articolul continuă după reclamă

Anul trecut, călugărița franceză a învins Covid-19 în ajunul împlinirii a 117 ani. Întrebată atunci dacă i-a fost frică de boală, Sora Andre a spus: „Nu, nu mi-a fost frică pentru că nu mi-a fost frică să mor. Mă bucur să fiu cu tine, dar mi-aș dori să fiu altundeva – să mă alătur fratelui meu mai mare și bunicului meu și bunicii mele”. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Dorința celei mai bătrâne femei din Europa după ce a împlinit 118 ani. Anul trecut, Sora Andre a învins COVID-19