Antena Meniu Search
x

Video Doron, românca răpită de Hamas în timp ce vorbea la telefon cu mama ei. Ultimele cuvinte ale tinerei, dispărută fără urmă de 2 luni

Război Israel - Hamas. Strigăt de disperare! Familiile unor tineri cu origini româneşti, răpiţi de teroriştii Hamas, au venit la Bucureşti să ceară ajutorul oficialilor pentru eliberarea copiilor lor. Într-un interviu pentru Observator, îşi povestesc drama cu voce gâtuită de groază.

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 21:45

Vezi și

De 68 de zile, familia lui Doron trăieşte un coşmar care nu se mai încheie. Tânăra de 30 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, a fost răpită de teroriştii Hamas pe 7 octombrie, din kibbtz-ul în care locuia. Mama ei îşi aminteşte cu lacrimi în ochi ultimele cuvinte pe care le-a auzit de la fiica ei.

Apel disperat de la părinţii românilor răpiţi de Hamas

"La 10 şi 20 de minute, Doron mi-a dat un telefon şi mi-a spus: Mama, mama, îmi e frică. Au intrat la mine în casă. Au tras-o de sub pat şi a reuşit, în ultimul minut, să-mi dea un mesaj cu: Mama, mama, mi-e frică. Mă iau!", spune Simona Steinbrecher, mama lui Doron.

Clipă de clipă, mama lui Doron se frământă - nu are niciun semn de viaţă de la fiica ei. "Eu, ca mamă, vreau să ştiu ce se întâmplă cu fata mea. Cum este acolo, ce este", adaugă femeia. "Oameni care au fost eliberaţi, unii chiar din kibbutz-ul Kfar Aza, au zis că n-au văzut-o şi asta ne înspăimântă. Cel mai mult pentru că nu ştim nimic", povesteşte Mirav Meller, mătuşa lui Doron.

Pe acelaşi subiect

Tânăra Doron, dispărută fără urmă

Asistentă veterinară, Doron este o fată veselă, mereu optimistă şi care iubeşte viaţa, o descriu prietenii. Mama şi mătuşa ei au venit în România cu speranţa că autorităţile de la Bucureşti pot să ajute la eliberarea ei.

"E frumoasă! Nu doar în exterior, ci şi în interior este foarte frumoasă. O iubesc toţi oamenii, toate animalele. Cum poate Hamas să răpească pe cineva atât de frumos? Nu pot să mă gândesc la cum pot face aşa ceva", spune Simona Steinbrecher, mama lui Doron.

Şi familia lui Guy Gilboa Dalal, un tânăr de 22 de ani cu origini româneşti, îşi leagă de Bucureşti speranţele pentru eliberarea băiatului. Este unul dintre cei răpiţi de la festivalul Nova.

"Se împlinesc 68 de zile de când este ținut captiv într-un tunel, sub pământ, fără să vadă lumina soarelui, fără aer curat. Aceasta este o poză cu el din captivitate. Puteţi vedea ochii lui, puteţi vedea teroarea, puteţi vedea şocul. Aşa îi ţin în tuneluri. Ne e frică pentru ei", arată tatăl tânărului.

135 de ostatici luaţi de Hamas în Gaza

135 de oameni sunt şi acum ostaticii Hamas în Gaza. Negocierile pentru un nou schimb de prizonieri s-au reluat astăzi. Nimeni nu ştie câţi prizonieri mai trăiesc. Cel puţin 19 ar fi murit în timpul luptelor din enclavă, iar teroriştii ameninţă că niciun ostatic nu mai iese viu din Fâşie dacă Israelul nu acceptă încă un armistiţiu.

Guvernul Netanyahu vrea să lupte, însă, până la eliminarea Hamas, în ciuda apelurilor internaţionale la protejarea vieţii civililor palestinieni şi a izolării internaţionale pe care o riscă statul evreu. Aseară, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluţie în care cerea încetarea focului. 153 de ţări au votat pentru, dar au existat şi 23 de abţineri, printre care şi a României.

Armata Tel Avivului a pregătit o operațiune specială, care să distrugă principalele puncte de comandă Hamas - inundarea cu apă din Marea Mediterană a tunelurilor de sub enclavă, unde s-ar ascunde teroriştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Doron, românca răpită de Hamas în timp ce vorbea la telefon cu mama ei. Ultimele cuvinte ale tinerei, dispărută fără urmă de 2 luni