Antena Meniu Search
x

Două companii din Polonia au creat asfaltul cu miros floral. Materialul va fi folosit pentru modernizarea autostrăzilor

O autostradă din Polonia va fi asfaltată într-un mod cu totul deosebit, după ce două companii au creat un asfalt cu parfum floral, în încercarea de a îmbunătăţi condiţiile de lucru pentru muncitori.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 25.08.2021, 15:34

O autostradă din Polonia va fi modernizată cu asflat care miroase a flori
O autostradă din Polonia va fi modernizată cu asflat care miroase a flori - Profimedia

Chiar dacă vaporii emişi de clasicul asfalt nu este unul extremde dăunător pentru oameni, noul material va oferi un mediu de lucru mai confortabil muncitorilor din construcţii care se ocupă cu asfaltarea drumurilor, transmite Reuters.

Noul bitum conţine un amestec de uleiuri esenţiale naturale şi sintetice, dintre care majoritatea neutralizează mirosul tipic al asfaltului, în timp ce restul sunt responsabile de emanarea unui miros plăcut. "Uneori se simte mirosul florilor, ceea ce face ca munca să fie mult mai plăcută", a spus Slawomir Szpak, şeful de echipă al unei companii poloneze. Între timp, cele două companii care s-au ocupat de producerea noului tip de asfalt spune că îşi doreşte să extindă pe o scară mai largă implementarea acestui material.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Două companii din Polonia au creat asfaltul cu miros floral. Materialul va fi folosit pentru modernizarea autostrăzilor