Antena Meniu Search
x

Două îngrijitoare românce din Italia au moștenit un milion de euro, dar rudele bătrânului au blocat testamentul

Un italian le-a lăsat moștenire unor îngrijitoare românce toată averea lui, însă rudele au blocat în instanță testamentul bătrânului și spun că acesta nu era în toate mințile când l-a semnat.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 24.07.2020, 21:39

Două îngrijitoare românce din Italia au moștenit un milion de euro, dar rudele bătrânului au blocat testamentul
Două îngrijitoare românce din Italia au moștenit un milion de euro
  • Italianul, în vârstă de 66 de ani, a murit în luna martie și le-a lăsat româncelor averea
  • Rudele susțin că acesta nu era în deplinătatea facultăților mintale

Doua badante românce, în vârstă de 42, respectiv 31 de ani, sunt fericitele moștenitoare ale unui italian în vârstă de 66 de ani, pe care l-au îngrijit până la moartea acestuia din luna martie.

Din păcate însă cele două românce nu au intrat în posesia banilor, pentru că rudele italianului din Fabriano, Ancona, au contestat la tribunal testamentul.

Bunurile se ridică la o valoare de peste un milion de euro, astfel că verișoarele italianului, conștiente de miză, au motivat în instanță că bătrânul a semnat când nu era în măsură să înțeleagă ce scria în document, notează publicţia Il Resto del Carlino.

Testamentul italianului, semnat în 2018

În anul 2018, bărbatul italian, necăsătorit și fără copii, a semnat în fața unui notar testamentul prin care stabilea ca după moartea sa, casa și conturile în numerar să revină îngrijitoarelor românce în vârstă acum de 42 și respectiv 31 de ani.

Tribunalul din Ancona a blocat pentru moment acțiunea de punere în practică a voinței italianului care a decis ca toată averea sa să revină celor două femei care au avut grijă de el în ultima perioadă a vieții sale.

În luna martie 2020, imediat ce bărbatul a decedat, cele patru verișoare ale sale, în calitate de moștenitoare, au decis să conteste testamentul, cu ajutorul avocatului Luigi Fiori. Între timp au avut loc verificări și s-a constatat că actul este perfect legal și autentic, iar beneficiarele de drept a averii italianului sunt conform dorinței acestuia femeile românce. Verișoarele defunctului au cerut însă blocarea bunurilor până la sentința finală a tribunalului.

„Argumentăm această cerere cu convingerea că testamentul a fost semnat când testatorul nu era în deplinătatea facultăților mintale și nu avea capacitatea să înțeleagă ceea ce a semnat”, a susținut avocatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Două îngrijitoare românce din Italia au moștenit un milion de euro, dar rudele bătrânului au blocat testamentul