Antena Meniu Search
x

Clubul american al iubitorilor de câini, una din cele mai respectate instituţii din domeniu, a înregistrat două noi rase canine

Şi, pentru a menţine un anumit echilibru, cu acelaşi prilej a fost prezentată şi o nouă rasă de pisici, omologată de asociaţia internaţională de profil.

Vezi și

Şi, pentru a menţine un anumit echilibru, cu acelaşi prilej a fost prezentată şi o nouă rasă de pisici, omologată de asociaţia internaţională de profil.

Cele două rase de câini nu sunt, de fapt, creaţii noi. Dimpotrivă, ele sunt cunoscute de mai multe secole în Europa. Dar abia acum au îndeplinit criteriile riguroase ce se impun pentru a fi înregistrate în catalogul Clubului american. Prima rasă este originară din Olanda iar denumirea ei s-ar putea traduce prin "căutătorul de raţe". Exemplarele sale îi ajută pe vânători încă din secolul al 14-lea şi apar în multe picturi ale vechilor maeştri olandezi. Dar, în timpul celui de-al doilea război mondial, rasa a ajuns în pragul dispariţiei, până ce a fost salvată de nişte crescători inimoşi. 

A doua rasă, Marele baset grifon din Vandeea, vine din Franţa şi este destinată tot vânătorii, de data aceasta de iepuri. Exponenţii săi nu prea se simt în largul lor în interior, unde par chiar destul de timizi. Dar specialiştii afirmă că, la vânătoare, marele baset-grifon se dovedeşte foarte activ şi rapid. El poate fi, însă, un credincios prieten şi pentru cei ce nu sunt vânători.

Evenimentul din New York a adus în centrul atenţiei şi o pisică, dintr-o rasă înregistrată acum, sub numele de Lykoi. Termenul este derivat dintr-un cuvânt grecesc care înseamnă "vârcolac" şi face referire la înfăţişarea lor.

Rivalitatea dintre câini şi pisici a intrat de mult în legendă dar asociaţiile de crescători ale celor două specii colaborează foarte bine, fapt dovedit şi de manifestarea la care noile rase au fost prezentate ziariştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Clubul american al iubitorilor de câini, una din cele mai respectate instituţii din domeniu, a înregistrat două noi rase canine