Antena Meniu Search
x

Poveste cutremurătoare! Drama soldatului american eliberat de talibani

Oraşul natal al soldatului american eliberat după ce a fost ţinut în captivitate cinci ani de talibani, se pregăteşte să îl primească regeşte

Vezi și

Oraşul natal al soldatului american eliberat după ce a fost ţinut în captivitate cinci ani de talibani, se pregăteşte să îl primească regeşte

Bowe Bergadhl, în vârstă de 28 de ani, a fost internat la un spital din Germania, după ce a trăit cinci ani în captivitate, în mâinile talibanilor din Afganistan. Este într-o stare avansată de şoc şi are probleme în a vorbi în engleză. Soldatul a trecut prin focurile iadului, spune un fost jurnalist, capturat aproape un an de talibani. "Nu crede că este real. Probabil că îi e teamă să creadă că e adevărat. Şi-a creat cumva aceste obiceiuri zilnice, care l-au ajutat să nu înnebunească. I-au dat speranţă", a explicat jurnalistul David Rohde.

Statele Unite ale Americii au eliberat cinci deţinuţi talibani din închisoarea Guantanamo, în schimbul soldatului american, iar asta a stârnit dezbateri ample peste Ocean.

În acest timp, oraşul natal al soldatului s-a pregătit deja pentru întoarcerea lui. Localnicii au pus poze cu el în numeroase locuri publice, alături de baloane şi funde galbene, întocmai ca pentru o petrecere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Poveste cutremurătoare! Drama soldatului american eliberat de talibani