Antena Meniu Search
x

Video Dubai Expo trage cortina. Final grandios cu focuri de artificii, jocuri de lumini şi artişti celebri

Dubai Expo și-a închis oficial porțile printr-un show grandios. Au fost focuri de artificii, jocuri de lumini, iar artişti precum Christina Aguilera sau DJ Tiesto au susţinut concerte. Concluziile organizatorilor nu sunt, însă, la fel de spectaculoase. Din cauza pandemiei, evenimentul şi asa inaugurat cu întârziere, nu a adus încasările dorite. 

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 08:53

Vezi și

Șapte miliarde de dolari, 240 de milioane de ore de muncă și șase luni de forfotă continuă. Asta a reprezentat evenimentul măreț dedicat inovării și tehnologiei, care a întrunit 192 de țări participante. Iar ceremonia de închidere a fost pe măsură. Unul dintre cele mai spectaculoase momente a fost concertul celebrei cântărețe de muzică pop Christina Aguilera, care a atras privirile admirative ale tuturor. Jocurile inedite de lumini și focurile de artificii au fost nelipsite. 

25 de milioane de vizitatori au fost aşteptaţi să participe la festivităţi pe parcursul celor şase luni, pentru care au fost gândite fel de fel de experienţe interactive. Organizatorii anticipau că vor aduce investiţii de 33,4 de miliarde de dolari în ţară, până în 2031, în urma expoziţiei. Însă, lucrurile nu au mers atât de simplu. Deși 23 de milioane de persoane au călcat pragul pavilionului central, mulți au fost localnici sau elevi veniți în vizită cu școala. Investiția nerecuperata a stârnit îngrijorări cu privire la economia țării, care ar putea fi puternic afectată în viitorul apropiat din cauza datoriilor din costurile de organizare și promovare.

Majoritatea pavilioanelor vor fi demolate, iar în schimb vor fi construite clădiri de afaceri. Printre singurele obictive care vor rămâne va fi pavilionul țării-gazdă  - o imensă clădire sub formă unor aripi de șoim.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Dubai Expo trage cortina. Final grandios cu focuri de artificii, jocuri de lumini şi artişti celebri