Antena Meniu Search
x

Dunarea face ravagii in Europa

Dunarea pentru care Viena a inventat valsul s-a umflat si a inundat doua capitale europene: Viena si Bratislava. Budapesta, aflata la 250 de kilometri de Romania, este in stare de alerta

Vezi și

Ministerul Afacerilor Externe a lansat o avertizare de calatorie pentru romanii care planuiesc sa viziteze Ungaria zilele viitoare. Este posibil sa apara intarzieri in trafic, mai ales in cel feroviar, din cauza restrictiilor de viteza impuse.

Izolati in locuinte, dupa ce strazile s-au transformat peste noapte in lacuri, zeci de mii de oameni au fost evacuati cu barcile si elicopterele in Cehia si Slovacia. In suburbiile Bratislavei, cartiere intregi aproape ca au fost acoperite de ape dupa ce Dunarea a atins cel mai inalt nivel din ultimul deceniu.

In invecinata Austrie, in orasele din jurul capitalei s-a decretat mobilizare maxima. Oamenii se straduiesc sa salveze tot ce pot, inainte ca puhoaiele sa le intre in case. In sudul tarii, pompierii au intervenit pentru salvarea a doua caprioare blocate pe malul unui rau.

In Budapesta, autoritatile se pregatesc pentru ce e mai rau. Au decretat stare de urgenta, iar premierul Viktor Orban nu exclude posibilitatea unor evacuari masive. Deocamdata, au evacuat doar gradina zoologica din capitala, iar circulatia a fost interzisa pe cheiuri si pe Insula Margareta.

Situatia ramane critica si in Germania unde oamenii nu au mai dat piept cu inundatii atat de grave de patru secole. 4.000 de soldati au fost trimisi in zonele vizate de inundatii, iar elicopterele au inceput sa evacueze localnicii dupa ce doua diguri de-a lungul Dunarii si al raului Isar au cedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Dunarea face ravagii in Europa