Antena Meniu Search
x

Efectul Trump. Gigantul GOOGLE își cheamă de urgență directorii aflați peste hotare!

Google și-a chemat în Statele Unite zeci de directori aflați peste hotare, după ce președintele Donald Trump a restricționat intrarea pentru cetățenii din șapte țări, majoritar musulmane.

Google și-a chemat în Statele Unite zeci de directori aflați peste hotare, după ce președintele Donald Trump a restricționat intrarea pentru cetățenii din șapte țări, majoritar musulmane.

Într-o declarație pentru BBC News, Google și-a exprimat temerea că se va bloca intrarea multor talente în SUA. 

Noile restricții vor avea un impact major asupra companiilor tehnologice care angajează experți din întreaga lume și care beneficiau de viza specială H1-B.

Sunt deja informații că inclusiv deținătorii de "carduri verzi", care sunt în mod legal rezidenți permanenți ai SUA, au fost blocați să se îmbarce în avioanele care i-ar fi dus în țara lui Trump. 

Pe acelaşi subiect

Avocaţii specializaţi în imigraţie au lansat deja acţiuni legale împotriva interdicţiei, după ce mai mulţi refugiaţi au fost reţinuţi ilegal pe aeroporturile americane, în timp ce încercau să intre în Statele Unite. De asemenea, avocaţii au lansat o moţiune de proces colectiv, într-o încercare de a-i apăra pe toţi refugiaţii şi imigranţii care ar putea să fie reţinuţi în mod ilegal ca urmare a ordinului executiv anunţat de Casa Albă.

Acest ordin executiv a stârnit deja furia pasagerilor arabi originari din ţările vizate, care au susţinut că se simt umiliţi şi discriminaţi de interdicţie, în timp ce critici dure au fost lansate din partea unor aliaţi occidentali ca Franţa şi Germania.

”Aceasta este o decizie stupidă şi oribilă, care îi va răni pe americani mai mult decât pe noi sau pe ceilalţi, întrucât demostrează că acest preşedinte nu poate gestiona oamenii, politica sau relaţiile globale”, a declarat Najeed Haidarim un manager de securitate yemenito-american, care lucrează pentru o companie petrolieră din Sanaa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Efectul Trump. Gigantul GOOGLE își cheamă de urgență directorii aflați peste hotare!