Antena Meniu Search
x

Elevii din Marea Britanie vor fi învățați că și băieții pot avea menstruație

Elevii de școală generală din orașul Brighton and Hove, Marea Britanie, vor fi învățați că și băieții pot avea menstruație. Măsura a fost luată pentru a proteja comunitatea trans sau non-binară - gen care nu se identifică nici cu cel masculin, nici cu cel feminin. 

Adolescent trans
Profesorii le vor explica elevilor din Brighton and Hove că și elevii trans sau non-binari pot avea menstruație - pexels.com

Elevii de școală generală din orașul Brighton and Hove, Marea Britanie, vor fi învățați că și băieții pot avea menstruație. Măsura a fost luată pentru a proteja comunitatea trans sau non-binară - gen care nu se identifică nici cu cel masculin, nici cu cel feminin. 

Consiliul local din Brighton a adoptat un ghid special pentru profesori, care conține noi măsuri cu privire la comunitatea trans și stigmatul din jurul ciclului menstrual. "Băieții trans și non-binari pot avea menstruație", se arată în document, iar "menstruația este pentru toate genurile".

Suplimentar, vor fi amplasate coșuri de gunoi pentru colectarea tampoanelor și a absorbantelor în toate toaletele, iar elevii vor fi consiliați de un asistent atunci când întâmpină probleme. 

Elevii își vor alege singuri pronumele

Este important pentru toate genurile să învețe și să vorbească despre menstruație împreună, se arată în ghid. Profesorii sunt îndemnați să fie atenție la nevoile copiilor trans și non-binari și li se reamintește că nefolosirea pronumelor alese de copii poate constitui hărțuire.

De asemenea, se recomandă o uniformă non-gender, care să fie acceptată de toți elevii, indiferent de genul ales.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Parlamentarul conservator David Davies a declarat, pentru Mail Online, că este o "nebunie" ca dascălii să le explice conceptul băieților trans care au menstruație. "A învăța despre ciclul mentrual este deja dificil pentru copiii de această vârstă, a arunca ideea că și fetele care se cred băieți au menstruație îi va lăsa complet nedumeriți", a precizat David Davies.

În schimb, unul din membrii consiliului a explicat, potrivit The Sun, că "prin încurajarea educației eficiente asupra menstruației și pubertății sperăm să reducem stigmatul și să ne asigurăm că niciun copil sau adolescent nu resimte rușine să ceară produsele pentru ciclul menstrual în interioriul sau exteriorul școlii atunci când are nevoie de ele". "Abordarea noastră recunoaște faptul că unii oameni care au menstruație sunt trans sau non-binari", a adăugat acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Elevii din Marea Britanie vor fi învățați că și băieții pot avea menstruație