Antena Meniu Search
x

Elicopter prăbuşit în apropiere de Muntele Everest. Pilotul şi cei 5 pasageri au murit pe loc

Şase persoane au murit marţi, în apropierea Muntelui Everest, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit, transmite DPA. Echipe de căutare şi salvare se află la faţa locului pentru a colecta cadavrele, fiind vorba despre un pilot nepalez şi cinci cetăţeni mexicani. 

de Redactia Observator

la 11.07.2023, 15:30

Elicopter prăbuşit în apropiere de Everest. Pilotul şi cei 5 pasageri au murit pe loc
Elicopter prăbuşit în apropiere de Everest. Pilotul şi cei 5 pasageri au murit pe loc - Shutterstock

Epava elicopterului aparţinând companiei Manang Air a fost descoperită în apropierea trecătorii Lamjura din regiunea Khumbu, unde se află Muntele Everest, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, Kuber Kadayat.

Elicopterul a dispărut la scurt timp după ce a decolat de pe un heliport din districtul Solukhumbu, cu destinaţia Kathmandu. "Decedaţii sunt un pilot nepalez şi cinci cetăţeni mexicani, dintre care trei femei", a precizat Kadayat pentru DPA, citat de Agerpres. Cauza accidentului rămâne neclară.

Nepalul are un palmares slab în ceea ce priveşte siguranţa aviaţiei

Echipe de căutare şi salvare se află la faţa locului pentru a colecta cadavrele, care urmează să fie transportate la Kathmandu, a adăugat Kadayat.

Muntele Everest este cel mai înalt munte din lume, aflându-se la 8.849 de metri deasupra nivelului mării. Nepalul are un palmares slab în ceea ce priveşte siguranţa aviaţiei, parţial din cauza prezenţei unora dintre cei mai înalţi munţi din lume, dar şi a schimbărilor rapide ale condiţiilor meteorologice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Elicopter prăbuşit în apropiere de Muntele Everest. Pilotul şi cei 5 pasageri au murit pe loc