Antena Meniu Search
x

Elon Musk, o nouă încercare de a nu mai cumpăra Twitter. Miliardarul apelează la un fost angajat al rețelei sociale pentru a afla numărul real de boți

Elon Musk a trimis o citaţie unui avertizor de integritate (whistleblower) , fost angajat al Twitter, solicitând documente şi comunicări privind spamurile de pe platforma companiei şi presupusele vulnerabilităţi de securitate, în timp ce miliardarul luptă pentru a pune capăt acordului său de a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit unui dosar din instanţă de luni, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 30.08.2022, 09:59

Elon Musk
Avocații Twitter consideră că Musk nu are o motivație solidă pentru a se retrage din tranzacție. - Profimedia

Musk a cerut informaţii de la informatorul Peiter Zatko în principal despre modul în care Twitter măsoară conturile de spam. Miliardarul a spus că renunţă la acordul său pentru preluarea companiei, deoarece Twitter i-a indus în eroare pe el şi autorităţile de reglementare cu privire la numărul real de conturi de spam sau bot de pe platforma de microblogging.

Dar Musk a cerut şi documente şi comunicări despre presupusele încercări de a ascunde slăbiciunile de securitate şi "angajarea Twitter în orice activitate ilegală". Un purtător de cuvânt al Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Musk apelează la un hacker, fost angajat al Twitter

Zatko, un hacker faimos cunoscut sub numele de "Mudge", a plecat din funcţia de şef al securităţii Twitter la începutul acestui an şi a declarat într-o plângere, devenită publică săptămâna trecută, că Twitter a susţinut în mod fals că are un plan de securitate solid.

Un avocat al Twitter a declarat, în cadrul unei şedinţe de judecată de săptămâna trecută, că concentrarea lui Musk pe spam ca modalitate de a pune capăt acordului său de a cumpăra compania este "irelevantă din punct de vedere juridic", deoarece Twitter a spus întotdeauna că numărul său de spam reprezintă doar estimări, nu declaraţii obligatorii.

Cele două părţi s-au dat reciproc în judecată şi se îndreaptă către un proces de cinci zile pe 17 octombrie. Musk vrea să iasă din acord, iar Twitter îi cere cancelarului Kathaleen McCormick, de la Curtea Cancelariei din Delaware, să-i ordone să cumpere compania la preţul convenit, de 54,20 dolari pe acţiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Elon Musk, o nouă încercare de a nu mai cumpăra Twitter. Miliardarul apelează la un fost angajat al rețelei sociale pentru a afla numărul real de boți