Antena Meniu Search
x

Video Elvețienii, sfătuiți să facă duș în doi, din cauza crizei energetice. În Italia se încearcă fierberea pastelor fără foc

Criza energetică de care tot vorbesc experţii provoacă dezbateri energice. În Italia, bucătarii sunt furioşi pentru că aud tot mai des întrebarea "Cum să fierbem pastele fără să consumăm mult gaz"? Iar în Elveţia, acelaşi guvern care ameninţa cetăţenii că îi amendează dacă îşi încălzesc casele prea mult, îi sfătuieşte acum să facă duş în doi, ca să economisească apa.

de Redactia Observator

la 12.09.2022, 21:30

Vezi și

Dincolo de duşul în doi, ministrul Energiei din Elveţia îi îndeamnă pe localnici să stingă lumina când ies din cameră şi să scoată din priză aparatele electrice dacă nu le folosesc. Aceste sfaturi, plus ameninţarea cu închisoarea pentru cei care îşi încălzesc casele peste 19 grade Celsius şi apa mai mult de 60, i-a scos pe elveţieni din cuminţenia lor. 

Ministrul elveţian al Energiei nu a fost impresionat de ironiile populației

A insistat că măsurile guvernului trebuie respectate, nu ironizate: "Campania noastră a venit exact la momentul potrivit. (...) Rusia duce un război energetic împotriva Europei și, prin urmare, și împotriva Elveției".

Anunţata criză i-a speriat atât de mult pe italieni, încât unii sunt gata să schimbe gustul pastelor, ca să facă economie la gaz. 

Wasfi Mesieha, Chef Restaurant Sabatino: Pastele se pot găti singure, fără flacără. Dacă ajungeți la temperatura de 100 de grade de fierbere, puteți opri flacăra și pastele vor continua să se gătească, dar se vor găti foarte prost.

Italienii plătesc unele dintre cele mai piperate facturi la electricitate din Europa. De la 3-400 de euro pe lună, înaintea războiului din Ucraina, ajung acum şi la 1.500 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Elvețienii, sfătuiți să facă duș în doi, din cauza crizei energetice. În Italia se încearcă fierberea pastelor fără foc