Antena Meniu Search
x

Video Emmanuel Macron, editat grafic ca un cocoș fără pene într-o revistă pro-rusă. Scandal și plângeri penale în Franța

Revista parlamentară franceză L'Hémicycle a formulat vineri plângere penală după ce un website prorus a editat grafic într-o înregistrare video una dintre coperţile sale pentru a-l prezenta pe preşedintele Emmanuel Macron în imaginea unui cocoş fără pene, a declarat vineri agenţiei France Presse avocatul revistei.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 17:43

președintele francez Emmanuel Macron
Emmanuel Macron, editat grafic ca un cocoș fără pene într-o revistă pro-rusă. Scandal și plângeri penale în Franța - Profimedia Images

Dezvăluită de ziarul Le Parisien, respectiva secvenţă a fost publicată marţi pe website-ul pravda-fr.com. În timp ce coperta originală a revistei, prezentată la o emisiune a postului France 24, înfăţisa un cocoş, cea care a apărut pe website-ul prorus în înregistrarea video modificată îl caricaturizează pe preşedintele francez în imaginea unui cocoş fără pene, adăugând şi titlul: "Canalul francez France 24 discută despre noua copertă a revistei HMICYCLE (sic!) cu Macron sub forma unui cocoş jumulit".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un text care însoţeşte înregistrarea video publicată de pravda-fr.com face o legătură cu ideea preşedintelui Macron asupra unei "intrări a trupelor franceze în Ucraina".

Mai mult, vocile participanţilor la emisiunea postului France 24 au fost dublate în limba rusă, precizează revista L'Hémicycle în plângerea penală pentru "fals", "uzurpare de identitate" şi "atingere adusă reprezentării unei persoane". "Acest website a trecut de stadiul simplei dezinformări, pentru a le atinge pe cele ale delincvenţei şi ilegalităţii", a declarat avocatul revistei, potrivit Agerpres.

Pe acelaşi subiect

De partea sa, France Médias Monde, societatea care deţine postul France 24, a transmis că-şi rezervă dreptul de a formula la rândul ei o plângere penală, dar "prioritatea" sa acum este de a "evalua impactul" înregistării şi de a combate dezinformarea.

Relații tensionate între Rusia și Franța, după ultimele declarații ale lui Macron

Acţiunea website-ului prorus survine în timp ce relaţiile dintre Franţa şi Rusia cunosc noi tensiuni după ce preşedintele Emmanuel Macron a sugerat posibilitatea ca unele state care susţin Ucraina în războiul cu Rusia să trimită trupe pe teritoriul ucrainean, întrucât, a motivat el, "trebuie făcut tot posibilul pentru ca Rusia să nu câştige acest război".

În pofida polemicii declanşate şi a faptului că principalele state aliate ale Ucrainei, inclusiv SUA, s-au delimitat de ideea lui Macron, acesta a continuat să insiste pe ea. De pildă, la o reuniune cu liderii partidelor politice franceze, liderul de la Elysee a afirmat că nu există "nicio limită" şi nicio "linie roşie" în ceea ce priveşte sprijinul Franţei pentru Ucraina, potrivit unor participanţi la acea întâlnire.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a pus declaraţiile lui Macron pe seama unei reacţii "emoţionale" cauzate în opinia sa de faptul că Rusia a "călcat pe coadă" Franţa în Africa, ceea ce a generat "resentimente" la Paris.

Trupele franceze au fost nevoite să se retragă din ţări africane precum Mali şi Niger după ce junte militare instalate la putere acolo au sistat colaborarea cu Franţa şi s-au apropiat de Rusia, în timp ce gruparea rusă de mercenari Wagner şi-a intensificat operaţiunile pe continentul african.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Emmanuel Macron, editat grafic ca un cocoș fără pene într-o revistă pro-rusă. Scandal și plângeri penale în Franța