Antena Meniu Search
x

Epidemiologul american Anthony Fauci critică decizia Marii Britanii de a aproba cu rapiditate vaccinul anti-COVID

Principalul expert epidemiolog din SUA, doctorul Anthony Fauci, a criticat faptul că Marea Britanie a aprobat prea repede vaccinul celor de la Pfizer şi BioNTech. Medicul a adăugat că tocmai din cauza acestei rapidităţi s-ar putea ca oamenii să refuze să se vaccineze.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 06.12.2020, 14:14

Autorităţile britanice vor putea distribui în primă fază 10 milioane de doze
Epidemiologul american Anthony Fauci consideră că Marea Britanie a aprobat prea repede vaccinul anti-COVID al celor de la Pfizer şi BioNTech - Profimedia Images
  • Epidemiologul american Anthony Fauci a criticat rapiditatea cu care Marea Britanie a aprobat vaccinul anti-COVID
  • Autorităţile britanice vor putea distribui în primă fază 10 milioane de doze

Doctorul american Anthony Fauci, principalul expert epidemiolog din SUA, a criticat decizia Marii Britanii de a aproba prea repede vaccinul anti-COVID-19 al celor de la Pfizer şi BioNTech, potrivit mediafax.ro, citând surse Business Insider.

''Dacă vă grăbiţi şi acţionaţi superficial, oamenii nu îşi vor dori să se vaccineze. Statele Unite au, cu ajutorul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), cele mai ridicate standarde în ceea ce priveşte abordările normative. Marea Britanie nu s-a mişcat la fel de minuţios. Au obţinut un avantaj de câteva zile. Nu cred că acest lucru va schimba cu mult situaţia actuală'', spune Anthony Fauci.

Guvernul britanic a declarat pe 2 decembrie că a acceptat recomandarea MHRA (Autoritatea de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor Medicale) de a utiliza vaccinul creat de Pfizer şi BioNTech, devenind astfel prima ţară care a luat o astfel de decizie în contextul pandemiei de coronavirus.

Ce spune Uniunea Europeană

De asemenea, liderii Uniunii Europene au criticat decizia britanicilor, declarând că procedurile întreprinse de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) se bazează pe un set mai amplu de dovezi.

Autorităţile britanice vor putea distribui în primă fază 10 milioane de doze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Epidemiologul american Anthony Fauci critică decizia Marii Britanii de a aproba cu rapiditate vaccinul anti-COVID