Antena Meniu Search
x

Erdogan acuză Israelul că se comportă ca o organizație, nu ca un stat: "Războiul trebuie să aibă o etică"

Război Israel - Hamas. Israelul nu se comportă "ca un stat" în Fâşia Gaza, unde armata israeliană a lansat noi raiduri miercuri drept ripostă la atacul sângeros al Hamas, a declarat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 11.10.2023, 14:35

bombardament în Fâșia Gaza
Erdogan acuză Israelul că se comportă ca o organizație, nu ca un stat: "Războiul trebuie să aibă o etică" - Profimedia Images

"Israelul nu trebuie să uite că, dacă se comportă ca o organizaţie, mai degrabă decât ca un stat, va sfârşi prin a fi tratat ca atare", a declarat şeful statului turc, denunţând "metodele ruşinoase" ale armatei israeliene.

Erdogan: Războiul trebuie să aibă o etică

"Bombardarea localităţilor civile, uciderea civililor, blocarea ajutorului umanitar şi încercarea de a prezenta acest lucru ca pe nişte reuşite nu poate fi decât un reflex al unei organizaţii şi nu ale unui stat", a insistat preşedintele turc, care utilizează în mod curent termenul "organizaţie" pentru a desemna Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), clasificată drept teroristă de Ankara şi de aliaţii săi occidentali.

"Credem că războiul trebuie să aibă o etică şi că cele două părţi trebuie să o respecte. Din nefericire, acest principiu este grav încălcat în Israel şi în Gaza", a mai spus el, denunţând "uciderea civililor pe teritoriul israelian", precum şi "masacrul orb al nevinovaţilor din Gaza supuşi unor bombardamente constante".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Erdogan acuză Israelul că se comportă ca o organizație, nu ca un stat: "Războiul trebuie să aibă o etică"