Antena Meniu Search
x

Erdogan a obținut de la Putin prelungirea Acordului privind transportul cerealelor pe Marea Neagră

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat, vineri, că a obţinut aprobarea omologului său rus, Vladimir Putin, pentru prelungirea Acordului privind transporturile de cereale pe Marea Neagră.

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 17:25

Vladimir Putin și Recep Erdogan
Erdogan a obținut de la Putin prelungirea Acordului privind transportul cerealelor pe Marea Neagră - Profimedia Images (arhivă)

"Ne pregătim să îl primim pe domnul Putin în august şi suntem de acord amândoi cu prelungirea Acordului privind coridorul de cereale pe Marea Neagră", a declarat Recep Erdogan, potrivit cotidianului Le Monde.

Administraţia de la Ankara a anunţat recent că Vladimir Putin va efectua o vizită în Turcia în august

Recep Erdogan probabil se referă la faptul că Vladimir Putin este de acord în principiu cu prelungirea Acordului cerealelor, transmite Mediafax. Nu este clar dacă Moscova a acceptat deja formal prelungirea Acordului cu Ucraina privind transporturile de cereale pe Marea Neagră.

Acordul garantat de Turcia şi de Naţiunile Unite va expira luni, iar Rusia a semnalat în mai multe rânduri că vrea garanţii privind aplicarea clauzelor care prevăd facilitarea propriilor exporturi de cereale şi fertilizatori.

Ucraina, Turcia şi Naţiunile Unite, ajutate de Comisia Europeană, depun eforturi diplomatice pentru a obţine prelungirea Acordului cerealelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Erdogan a obținut de la Putin prelungirea Acordului privind transportul cerealelor pe Marea Neagră