Antena Meniu Search
x

Erdogan își face propriul ”Pentagon”. Complexul gigant cu clădiri în formă de Stea și Semilună va ”instaura frica în rândul dușmanilor Turciei”

Preşedintele turc a anunţat construcția unui complex militar gigant pentru personalul său din Apărare, supranumit "Pentagonul Turciei". Construcţia va putea găzdui peste 15.000 de angajaţi.

de Redactia Observator

la 01.09.2021, 14:42

Turcia pregăteşte construirea propriului Pentagon
Turcia pregăteşte construirea propriului Pentagon - Twitter Selim Koru

În timpul unei ceremonii preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că noul complex va purta numele de Steaua și Semiluna şi va fi construit pentru "a instala frica în duşmanii Turciei". Întregul complex se va întinde pe un total de peste 12 milioane de metri pătraţi, cu o suprafaţă interioară de 900.000 de metri pătraţi, transmite Business Insider. Peste 15.000 de angajaţi vor fi găzduiţi în complex, potrivit declaraţiilor preşedintelui Erdogan.

Unele voci susţin că forma unor clădiri din complex ar fi influenţată de simbolurile care se regăsesc pe drapelul ţării. O clădire gigantică în formă de stea va servi drept zonă de expoziţie şi intrare în complex, în timp ce o altă clădire vastă, în formă de semilună, va acoperi o zonă în aer liber şi va fi dedicată ceremoniilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Turcia va construi propriul Pentagon

Complexul urmează să fie finalizat până în primăvara anului 2023 şi va fi utilizat de personalul armatei şi angajaţii Ministerului Apărării Naţionale. "Vom stabili aici o structură care va instaura panica în rândul duşmanilor noştri prin grandoare sa şi va da încredere partenerilor noştri", a spus Erdogan la ceremonie. Acest complex este cel mai recent proiect al lui Erdogan, prin care doreşte să intensifice puterea militară a Turciei, în încercarea de a-şi spori popularitatea înainte de alegerile din 2023. În tot acest timp, ţara se confruntă cu inundaţii, incendii şi o creştere semnificativă a inflaţiei. Turcia s-a concentrat în ultima perioadă pe producţia locală de arme şi echipamente de război, dezvoltând de la drone şi până la nave de război.

Comparativ, Pentagonul SUA are 603.000 de metri pătraţi destinați spaţiului de birouri. Practic, întreaga suprafaţă a Capitoliului din SUA ar putea fi cuprinsă în interiorul uneia dintre cele cinci aripi ale Pentagonului, potrivit Ministerului Apărării din SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Erdogan își face propriul ”Pentagon”. Complexul gigant cu clădiri în formă de Stea și Semilună va ”instaura frica în rândul dușmanilor Turciei”