Antena Meniu Search
x

"Este Notre-Dame-ul nostru", Incendiu uriaş la Bursa din Copenhaga, una dintre clădirile emblematice ale orașului. Turnul, vechi de 400 de ani, s-a prăbușit

Un incendiu uriaș a izbucnit marți la Bursa Veche din Copenhaga. Este vorba despre una dintre cele mai vechi clădiri din capitala Danemarcei. În interior se desfășoară lucrări de modernizare.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 13:45

Vezi și

Numeroase echipaje de urgență au fost trimise la fața locului. Flăcările au cuprins turnul emblematic al clădirii, care s-a prăbușit, potrivit Sky News. Turla era formată din cozile împletite a patru dragoni. În zonă a fost foarte mult fum, iar oamenii au încercat să evacueaza operele de artă din interior.

Clădirea istorică, care este situată lângă parlamentul danez, se afla în renovare când a izbucnit incendiul. Imobilul nu este deschis publicului pe perioada lucrărilor. În ultimii ani, clădirea a fost folosită pentru organizarea de cine de gală, conferințe și evenimente.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Acesta este Notre Dame-ul nostru"

Pe acelaşi subiect

Palatul a fost construit în secolul al XVII-lea, și este una dintre cele mai vechi clădiri din Copenhaga. Clădirea în stil renascentist olandez a fost comandată de regele Christian al IV-lea al Danemarcei cu scopul de a transforma Copenhaga într-un punct comercial major. Ministrul Culturii, Jakob Engel-Schmidt, a declarat că 400 de ani de moștenire culturală daneză sunt în flăcări.

"Acesta este Notre-Dame-ul nostru", au declarat martorii care au comparat incidentul cu incendiul care a cuprins acoperișul și turla catedralei din centrul Parisului în 2019. Locuitorii care treceau prin zonă s-au alăturat serviciilor de urgență, pentru a salva operele de artă de la Børsen, scrie BBC.

În 2019, lăcaşul de cult din capitala Franţei a fost grav avariat de un incendiu puternic. Flăcările de atunci aproape au distrus biserica din secolul al doisprezecelea, iar momentul a fost vizionat de milioane de oameni din întreaga lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » "Este Notre-Dame-ul nostru", Incendiu uriaş la Bursa din Copenhaga, una dintre clădirile emblematice ale orașului. Turnul, vechi de 400 de ani, s-a prăbușit