Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Este oficial: Ucraina a primit Patriotul din România după 4 luni

Sistemul de rachete antiaeriene Patriot, pe care România l-a donat Kievului, a ajuns în sfârşit în Ucraina, au recunoscut ambele țări. MApN a confirmat joi pentru Observator terminarea procedurii de donație, fără a oferi alte detalii.

de Redactia Observator

la 03.10.2024 , 17:04

Este oficial. Ucraina a primit Patriotul din România după 4 luni Lansator de rachete Patriot al armatei române - Profimedia

Sistemul Patriot donat de România a ajuns în Ucraina, a confirmat azi Ministerul Apărării din România într-un comentariu pentru RFE/RL"Confirmăm că sistemul Patriot a ajuns în Ucraina", a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spinu.

Sistemul Patriot din România a ajuns în Ucraina

Miercuri seară, președintele Volodimir Zelenski a mulţumit din nou României "Mulțumesc fiecărei țări care ne ajută cu apărarea aeriană. Mulțumiri speciale României pentru sistemul Patriot. Împreună...putem pune capăt terorii rusești prin distrugerea în comun a dronelor și a rachetelor", a scris Zelenski pe platforma X, fostă Twitter. Guvernul de la București a aprobat oficial  transferul  sistemului Patriot la Kiev abia luna trecută, deşi decizia a fost luată în CSAT în luna iunie

Articolul continuă după reclamă

MApN a confirmat azi pentru Obseevator terminarea procedurii de donație, fără a da alte detalii. În paralel, sunt discuţii pentru achiziționarea unor alte capabilități care să înlocuiască sistemul Paptriot. Noul sistem de apărare va fi cumpărat cu bani din finanțare nerambursabilă și de la bugetul propriu. În acest sens se caută soluţii prin mecanismul de cooperare al UE pentru Ucraina sau prin mecanismul cu SUA.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Ştiri externe » Este oficial: Ucraina a primit Patriotul din România după 4 luni