Antena Meniu Search
x

Europa, măturată de ploi şi inundaţii. În nordul Italiei s-a depus un strat semnificativ de zăpadă

În timp ce ţara noastră se bucură de temperaturi de primăvară, vremea rea şi-a croit drum prin restul Europei. În Marea Britanie sunt aşteptate inundaţii şi ploi, iar în regiuni din nordul Italiei s-a aşternut un strat semnificativ de zăpadă. Autorităţile deja au intervenit în anumite zone, iar mai multe drumuri au fost închise.     

de Redactia Observator

la 25.02.2024, 10:18

Vezi și

Meteorologii din Marea Britanie au emis un cod galben de ploi abundente, valabil de astăzi după-amiază până mâine dimineaţă. Vântul va sufla cu putere şi sunt aşteptate precipitaţii de până la patruzeci de litri pe metrul pătrat.

Condițiile de trafic vor fi perturbate, iar autorităţile i-au avertizat pe şoferi să ia toate măsurile care se impun. Şi infrastructura ar putea fi pusă la grea încercare, din cauza unor posibile inundaţii. În toată Marea Britanie, sunt în vigoare 57 de avertismente de inundații până în această după amiază.

A fost alertă de vreme rea şi în regiunea Friuli Venezia Giulia, din Italia. Pompierii au intervenit nu mai puţin de treizeci de ori. Mai mulţi copaci au căzut pe drumurile principale, iar mai multe vehicule au rămas blocate. Totuşi, unii se aşteptau la mai multă zăpadă.

În nordul Italiei, vremea va continua să fie rea şi săptămâna viitoare, unde, în anumite regiuni, stratul de omăt ar putea depăşi jumătate de metru. Deja, mai multe drumuri au fost închise din cauza pericolului de avalanșă. În schimb, în centrul ţării, sunt prognozate ploi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Europa, măturată de ploi şi inundaţii. În nordul Italiei s-a depus un strat semnificativ de zăpadă