Antena Meniu Search
x

Video Europa se pregăteşte intens pentru un eventual atac al Rusiei. Trei state cer un Schengen militar

Europa de Vest se pregăteşte tot mai serios pentru un atac al Rusiei. Patru nemţi din 10 şi-au făcut deja provizii, ca să aibă în primele zile ale posibilei invazii. Germanii iau în serios avertismentele oficiale care spun că Moscova o să atace ţările NATO anii următori. Din acelaşi motiv, trei state ale Alianţei au semnat un acord pentru transportul rapid al militarilor şi echipamentului şi cer un Schengen militar.

de Redactia Observator

la 31.01.2024, 21:24

Vezi și

Acordul semnat de Germania, Polonia şi Olanda înseamnă în fapt un coridor militar, prin care trupele şi armamentul vor circula mai uşor în caz de pericol. Dacă scenariul unui atac rusesc va deveni realitate, Statele Unite şi aliaţii vor trimite întăriri prin porturile din Marea Nordului pentru flancul estic, unde se află şi România. De altfel, culoarul este folosit acum la cel mai mare exerciţiu NATO, care a început săptămâna trecută în 19 ţări din Europa.

Avertismente similare au fost emise în Suedia şi Norvegia

De la începutul anului, în Germania se discută doar despre un posibil război cu Rusia. Ministrul Apărării a dat tonul - a vorbit despre un conflict care ar putea apărea chiar în următorii cinci ani. Presa a publicat apoi documente care arată că nemţii au pregătită o strategie de răspuns. "Este relativ improbabil să devină Germania front militar. Este plauzibil, însă, să apară acte de sabotaj sau atacuri teroriste în interiorul Germaniei", a declarat Marco Reinke, jurnalist Welt.

Avertismente similare au fost emise în Suedia şi Norvegia. În Marea Britanie, localnicii au fost preveniţi - trebuie să fie pregătiţi să lupte pentru rege şi ţară. Şeful comitetului militar al NATO a cerut industriei civile şi populaţiei să fie conştiente că un război cu Rusia va implica pe toată lumea, nu doar armatele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Europa se pregăteşte intens pentru un eventual atac al Rusiei. Trei state cer un Schengen militar