Antena Meniu Search
x

Inundații devastatoare în Pakistan, soldate cu aproape 600 de morți. Autoritățile, depășite de situație: "Guvernul ne-a lăsat pe toţi singuri"

Peste 580 de persoane au murit şi alte mii şi-au pierdut casele în Pakistan, în timp ce ţara se confruntă cu ploi torenţiale, relatează The Guardian. Se estimează că 1 milion de persoane au fost afectate de ploi abundente, inundaţii şi alunecări de teren din luna iulie, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 17.08.2022, 13:31

Autoritățile estimează că peste un milion de persoane au avut de suferit din cauza ploilor abundente.
Un prim bilanț indică faptul că 580 de persoane și-au pierdut viața din cauza inundațiilor din Pakistan - Profimedia

Provinciile Balochistan, Khyber Pakhtunkhwa şi Sindh au fost cele mai grav afectate, ploi abundente fiind prognozate în Pakistan până vineri. Cel puţin un bărbat a fost ucis, marţi, în Karachi, în timp ce ploile au lovit cel mai mare oraş din ţară timp de două zile consecutive.

Mai mult 40 de persoane au murit în Karachi din cauza ploilor abundente din iulie. Aproximativ 200 de persoane au murit în Balochistan – cea mai mare şi mai săracă provincie din Pakistan – care este ţinta celor mai mari inundaţii din ultimii 30 de ani. Autoritatea naţională de gestionare a dezastrelor a anunţat că a plouat de 305% mai multe decât media anuală.

Optsprezece dintre cele 26 de districte din Balochistan au fost declarate ”lovite de calamităţi” de către autoritatea naţională de gestionare a dezastrelor. Oamenii au fost forţaţi să îşi abandoneze casele, deoarece culturile şi animalele au fost luate de ape în întreaga provincie. Sute de kilometri de drum au fost avariate, mai multe zone devenind inaccesibile pentru serviciile de urgenţă. Peste 570 de şcoli au fost distruse şi au fost raportate cazuri de holeră.

Autoritățile nu pot oferi ajutorul de care au nevoie cetățenii

Pe acelaşi subiect

Safar, în vârstă de 55 de ani, a spus că guvernul pakistanez i-a oferit un cort, dar nimic altceva. ”Primim mâncare şi alt ajutor de la voluntari sau ONG-uri. Guvernul ne-a lăsat pe toţi singuri”, a adăugat el.

Premierul pakistanez Shehbaz Sharif a vizitat regiunea de două ori luna aceasta şi a promis ”ajutor extins şi reabilitatea victimelor inundaţiilor”. Ministrul şef al Balochistanului, Qudoos Bezinjo, a făcut apel la mai mult sprijin din partea guvernului federal şi a donatorilor internaţionali.

Jam Kamal, fostul ministru şef şi deputat din Lasbela, a dezvăluit că guverrnul a trimis puţine resurse, pe teren, sau în unele cazuri deloc. ”Nu a existat niciun aranjament prealabil pentru a face faţă inundaţiilor, în pofida avertismentelor date de Met Office. Guvernul provincial a eşuat grav. Dacă nu ar exista voluntari care să ajute victimele, mai mulţi oameni ar fi murit de foame”, a subliniat el.

”Nimeni nu a mai văzut astfel de ploi”, a spus oficialul.

Dr. Pervaiz Amir, fost membru al grupului de lucru naţional pentru schimbările climatice, a declarat că inundaţiile a fost ”copleşitoare”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Inundații devastatoare în Pakistan, soldate cu aproape 600 de morți. Autoritățile, depășite de situație: "Guvernul ne-a lăsat pe toţi singuri"