Antena Meniu Search
x

Eurovision 2024. Suedia pregătește măsuri de securitate "vizibile". Polițiștii primesc întăriri din Norvegia și Danemarca și vor fi mai puternic înarmați

Eurovision 2024. Malmö, al treilea oraş ca mărime din Suedia, a declarat miercuri că este pregătit să găzduiască un Eurovision sub supraveghere cu măsuri de securitate "vizibile" la începutul lunii mai, transmite news.ro.

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 12:03

Eurovision 2024. Suedia pregătește măsuri de securitate "vizibile". Polițiștii primesc întăriri din Norvegia și Danemarca și vor fi mai puternic înarmați
Eurovision 2024. Suedia pregătește măsuri de securitate "vizibile". Polițiștii primesc întăriri din Norvegia și Danemarca și vor fi mai puternic înarmați - Shutterstock

Participarea Israelului la concurs a stârnit proteste, în timp ce războiul din Gaza intră în cea de-a şaptea lună. În oraş, care găzduieşte o mare parte din populaţia suedeză de origine palestiniană, conflictul a adăugat o nouă dimensiune.

Cel puţin o jumătate de duzină de organizaţii au solicitat să manifesteze împotriva prezenţei israeliene la competiţia aprobată de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), care o organizează împreună cu televiziunea publică suedeză SVT.

Pentru autorităţile din Malmö, care are o populaţie de 362.133 de locuitori şi 186 de naţionalităţi, situaţia este sub control. "Pentru diferitele programe legate de Eurovision, măsurile de securitate vor fi clar vizibile", a asigurat directorul de securitate al oraşului, Per-Erik Ebbeståhl, în cadrul unei conferinţe de presă.

Controale mai stricte

Pe acelaşi subiect

Vor exista controale mai stricte în ceea ce priveşte accesul la diversele situri, unde pungile vor fi în mare parte interzise. Prezenţa poliţiei va fi intensificată - deşi numărul de poliţişti implicaţi nu a fost anunţat - cu întăriri din Norvegia şi Danemarca, iar poliţiştii vor fi mai puternic înarmaţi decât de obicei.

"Veţi vedea ofiţeri de poliţie echipaţi cu armele obişnuite, dar şi cu arme mai grele", a declarat comisarul-şef Petra Stenkulla. "Nu suntem obişnuiţi să le vedem în Suedia şi în Malmö, dar suntem într-o situaţie în care trebuie să luăm măsuri de precauţie şi să avem la îndemână instrumentele de care am putea avea nevoie în cazul unui incident grav", a explicat ea.

"În ceea ce priveşte securitatea, este extrem de stabil", a asigurat pentru AFP Ebba Adielsson, producătorul executiv al evenimentului pentru SVT. "Ceea ce îmi este cel mai teamă acum este că oamenii vor fi prea speriaţi" pentru a participa la eveniment, a conchis ea. Peste 100.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la Malmö pentru săptămâna Eurovision, între 5 şi 11 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Eurovision 2024. Suedia pregătește măsuri de securitate "vizibile". Polițiștii primesc întăriri din Norvegia și Danemarca și vor fi mai puternic înarmați