Antena Meniu Search
x

Există SPERANŢĂ! Povestea impresionantă a băieţelului lăsat să moară de foame deoarece părinţii îl credeau"vrăjitor" (GALERIE FOTO)

Aceasta este una dintre imaginile care a făcut înconjurul pământului în 2016, iar povestea din spatele ei este cu adevărat impresionantă.

Aceasta este una dintre imaginile care a făcut înconjurul pământului în 2016, iar povestea din spatele ei este cu adevărat impresionantă.

În ianuarie 2016, daneza Anja Ringgren Loven a găsit pe străzile unui sat din Nigeria un copil de doi ani subnutrit şi abandonat de către părinţi care îl considerau "un vrăjitor".

Copilul fusese abandonat în urmă cu mai multe luni şi era plin de viermi şi într-o stare avansată de malnutriţie.

Profund impresionantă de drama copilului, Anja Ringgren Loven, care se ocupă de astfel de cazuri sociale, prin intermediul unei fundaţii, i-a dat copilului să bea apă, iar apoi s-a ocupat de îngrijirea acestuia.

Copilul, botezat "Hope" ("Speranţă") de către Anja Ringgren Loven, a fost supus unor transfuzii zilnice de sânge pentru a se vindeca şi a avut o recuperare spectaculoasă la numai două luni de la găsirea sa.

Între timp, Hope a fost adoptat de Anja Ringgren Loven şi soţul ei, David, care mai au un băieţel de doi ani.

La începutul lunii decembrie, Anja Ringgren Loven a fost desemnată de o revistă germană "cea mai inspiratoare persoană a anului" pentru gestul ei extraordinar. Ea a reuşit să depăşească în acest clasament nume precum Papa Francisc, Barack Obama sau Dalai Lama.

"Este o femeie care reprezintă speranţa. Când a văzut acel copil care murea de foame, Anja s-a comportat ca o fiinţă umană şi a devenit un model pentru milioane de oameni. Eforturile ei susţinute pentru a salva copiii abandonaţi din Nigeria ne dau speranţe şi ne încurajează pe noi să-i urmăm exemplul", a spus editorul şef al revistei Ooom Magazine, citat de The Independent.

Vorbind despre momentul salvării lui Hope, Anja Ringgren Loven a declarat: “Când l-am văzut, am îngheţat. Devenisem mamă şi m-am gândit la copilul meu când l-am văzut. Pentru mine a devenit clar, chiar în acel moment, că voi lupta din toate puterile pentru a-l ajuta să supravieţuiască".

Acum, la aproape un an de la salvarea sa, Hope este un copil normal dezvoltat pentru vârsta sa, recuperarea lui fiind una miraculoasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Există SPERANŢĂ! Povestea impresionantă a băieţelului lăsat să moară de foame deoarece părinţii îl credeau"vrăjitor" (GALERIE FOTO)