Antena Meniu Search
x

Primele explicații de la Facebook, după atacul cibernetic masiv asupra a 50 de milioane de conturi

Cea mai mare reţea de socializare este implicată din nou într-un scandal uriaş, după Cambridge Analytica. Conturile a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost ţinte ale unui atac cibernetic. Hackerii nu au fost deocamdată identificaţi. Informaţia a fost confirmată chiar de Mark Zuckerberg, care a subliniat că a sesizat autorităţile şi a cerut ajutorul FBI pentru investigaţie.

Vezi și

Cea mai mare reţea de socializare este implicată din nou într-un scandal uriaş, după Cambridge Analytica. Conturile a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost ţinte ale unui atac cibernetic. Hackerii nu au fost deocamdată identificaţi. Informaţia a fost confirmată chiar de Mark Zuckerberg, care a subliniat că a sesizat autorităţile şi a cerut ajutorul FBI pentru investigaţie. Persoanele afectate au fost nevoite să se reconecteze la conturi în urma atacului cibernetic.

Facebook se confruntă cu noi probleme de securitate la nici jumătate de an după scandalul Cambridge Analytica, unde datele personale a peste 87 de milioane utilizatori au fost folosite fără acordul acestora. Acum, hackerii au exploatat un cod generat de opțiunea care permite utilizatorilor să își vădă propria pagină de Facebook la fel cum o vad alte persoane.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este cea mai mare breşă de securitate cu care s-a confruntat compania în cei 14 ani de existenţă. După descoperirea problemei, pe 25 septembrie, reţeaua a luat şi primele măsuri. Astfel, a fost reparată vulnerabilitatea şi s-a cerut ajutorul FBI pentru investigaţii.

Între timp, au fost resetate codurile de acces pentru cele 50 de milioane de conturi afectate şi pentru alte 40 de milioane care au fost supuse unei vizualizări prin funcţia vulnerabilă, în ultimul an. De altfel, funcţia "view as" a fost temporar oprită.

În urma anunţului făcut de Facebook, acţiunile la bursă ale companiei au scăzut cu 3 procente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Primele explicații de la Facebook, după atacul cibernetic masiv asupra a 50 de milioane de conturi