Antena Meniu Search
x

Video Explozie de bucurie la Napoli. Echipa lui Maradona a câștigat al treilea titlu din istorie: "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt napoletan!"

Localnicii din Napoli au fost cei mai fericiţi din lume aseară. Echipa lui Maradona a câştigat al treilea titlu de campioană din istoria ei. Străzile oraşului au fost scena unei petreceri enorme în care oamenii dansau şi se îmbrăţişau cu necunscuţii de fericire. Un grafitti cu Diego Armando Maradona, cel care a adus primele două titluri, a devenit loc de pelerinaj pentru fanii napoletani. 

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 21:46

Vezi și

Din 1990 aşteptau fanii lui Napoli să spună iar aceste cuvinte. Echipa lor a devenit campioana Italiei cu cinci etape înainte de final, după un egal în deplasare, 1 la 1 cu Udinese.

50.000 de suporteri au urmărit meciul cu sufletul la gură pe stadionul care poartă numele lui Maradona. Arena a explodat la golul atacantului Osimhen, care a adus punctul de aur. 

La finalul celor 90 de minute, fiesta a cuprins întregul Napoli

Deşi interzise, artificiile au luminat zeci de minute cerul. Prin fumul torţelor, suporterii s-au găsit greu unii pe alţii. Au avut însă voce să îşi strige fericirea. 

Pe acelaşi subiect

"Nu am cuvinte să descriu această emoţie!"

"O emoţie aşteptată de 33 de ani. Am 25 de ani, dar aştept de 33 de ani, dinainte să mă nasc. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt napoletan!"

"Ea a venit din Sao Paulo, Brazilia, ca să sărbătorească titlul. Hai, Napoli!"

Printre cei care au sărbătorit titlul de campioană au fost şi românii din Napoli

Ionuţ şi Adina nu au mia văzut niciodată o asemenea fericire de 16 ani, de când locuiesc ei la Napoli. 

Ionuț Avădani, român din Napoli: Lumea ieşea pe stradă din toate colţurile, din toate locurile posibile, copii, tineri, bătrâni. 

Adina Avădani, româncă din Napoli: Aici, chiar să nu îţi placă fotbalul, e ceva care îţi intră în sânge, când vezi cum sărbătoresc. 

Bucuria este cu atât mai mare cu cât, în ultimii 22 de ani, nicio echipă în afara celor din Torino şi Milano nu a mai cucerit titlul de campioană a Italiei. La Napoli, fotbalul este aproape o religie. Iar zeul absolut este Diego Armando Maradona, care a jucat şapte ani la Napoli şi a adus primele două titluri de campioană. Aşa că mare parte din bucurie a avut loc lângă picturile murale cu argentinianul care s-a stins acum trei ani, dar nu va fi uitat niciodată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Explozie de bucurie la Napoli. Echipa lui Maradona a câștigat al treilea titlu din istorie: "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt napoletan!"