Antena Meniu Search
x

Foto Imagini istorice cu Diego Maradona. Legendarul fotbalist a murit, la 60 de ani

Legenda fotbalului Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani. "Mâna lui Dumnezeu", care a distrus visele Angliei la Cupa Mondială din 1986, a suferit un atac de cord la doar două săptămâni după ce a fost eliberat din spital, în urma unei operaţii pe creier.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 25.11.2020, 21:05

  • Maradona a murit în urma unui atac de cord
  • Legendarul fotbalist abia împlinise 60 de ani

Diego Maradona a murit din cauza unui infarct la mai puțin de o lună după ce a împlinit 60 de ani. Legenda fotbalului argentinian a murit acasă, a spus avocatul său, la doar trei săptămâni după extirparea unui cheag de sânge din creier.

Maradona a câștigat Cupa Mondială cu Argentina în 1986, după ce a eliminat Anglia din turneu, într-un meci în care tot mapamondul l-a văzut marcând infamul gol "Mâna lui Dumnezeu" și un altul, considerat pe scară largă drept unul dintre cele mai mari goluri din toate timpurile.

Maradona, unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie

Considerat unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile, viața lui Maradona în afara terenului a fost la fel de notorie, pe fondul luptei sale cu dependența de droguri și alcool.

Președintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu după moartea lui Maradona.

Familia fotbalistului nu a făcut încă niciun comentariu formal.

O asistentă a dat alarma

Nouă ambulanțe au fost trimise acasă la Maradona, miercuri, în cartierul rezidențial exclusiv din San Andres, Buenos Aires, unde Maradona locuia după ce a părăsit spitalul.

Rapoartele locale spun că una dintre asistentele care îl îngrijeau a dat semnalul de alarmă, după ce a descoperit că Maradona suferise un posibil atac de cord.

Niciunul dintre paramedici care au intervenit nu a putut face nimic pentru a-l salva.

Vestea morţii lui Maradona a surprins pe toată lumea

Fostul manager al Argentinei, Cesar Luis Menotti: "Sunt devastat. Nu-mi vine să cred. Nu mai pot spune nimic în acest moment. Am crezut la început că vestea morții sale era falsă, dar evident că este ceea ce s-a întâmplat. Este o surpriză teribilă și tragică, deoarece au fost luate măsuri pentru a se asigura că este foarte bine îngrijit"

Nu există nicio sugestie că există ceva suspect în legătură cu moartea lui Maradona, dar procurorii argentinieni au demarat cercetările specifice, ca parte a unei anchete de rutină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Imagini istorice cu Diego Maradona. Legendarul fotbalist a murit, la 60 de ani