Antena Meniu Search
x

Video Explozie într-o cafenea din Sankt Petersburg: Unde a fost ascunsă bomba care l-a ucis pe bloggerul rus şi a rănit alte 30 de persoane

O explozie a distrus o cafenea din Sankt Petersburg. În urma deflagraţiei, un blogger militar rus, susţinător al războiului din Ucraina, şi-a pierdut viaţa, iar alte zeci de persoane au fost rănite. Primele ipoteze spun că bomba a fost ascunsă într-o statuie oferită cadou blogger-ului. Poliţia ar avea deja şi un prim suspect: o tânără în vârstă de 26 de ani. Presa locală a relatat că explozia a avut loc într-o cafenea care ar fi aparținut, la un moment dat, lui Evgheni Prigojin, fondatorul companiei de mercenari Wagner. 

de Redactia Observator

la 03.04.2023, 08:04

Vezi și

Momentul exploziei a fost surprins de camerele de supraveghere din apropierea cafenelei. Localul a fost distrus, iar bloggerul militar rus, Vladlen Tatarski, a murit. Alte 30 de persoane au fost rănite. La auzul veştii, părinţii celor prezenţi au trecut prin clipe de groază. 

Mama victimei: Un prieten de-al fiului meu m-a sunat şi mi-a spus că fiul meu a fost rănit într-o explozie şi acum se află într-o ambulanţă. Întâlnirea începuse deja de o oră şi o femeie a venit şi i-a dat lui Vladlen Tatarski un cadou, după care a fost o explozie şi s-a dezlănţuit panica.

Explozibilul ar fi fost ascuns într-o statuetă

Într-un videoclip filmat înainte de deflagraţie se vede cum Tatarski primeşte figurina de la care ar fi pornit totul, relatează presa rusă. Experții spun că pentru a cauza o explozie de o asemenea proporții, ar fi fost suficiente 200 de grame de TNT. Suspectă ar fi o tănără de 26 de ani, Darya Trepova, din Sankt Petersburg pe care poliţia ar fi arestat-o. O cameră ar fi surpins-o pe tânără cand ar fi intrat în cafenea cu o cutie, în care s-ar fi aflat statuia. 

Pe acelaşi subiect

Tatarski, al cărui nume real era Maxim Fomin, avea peste 560.000 de urmăritori pe Telegram și era unul dintre cei mai importanți bloggeri militari, cunoscut pentru susţinerea regimului rus. 

"Îi vom învinge pe toţi, îi vom ucide pe toţi, îi vom jefui pe toţi. Totul va fi exact aşa cum ne place", este mesajul transmis de Vladlen Tatarski de la Kremlin.

Un site din Sankt Petersburg a declarat că explozia a avut loc într-o cafenea care ar fi aparținut la un moment dat lui Evgheni Prigojin, fondatorul Wagner.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Explozie într-o cafenea din Sankt Petersburg: Unde a fost ascunsă bomba care l-a ucis pe bloggerul rus şi a rănit alte 30 de persoane