Antena Meniu Search
x

Video O scrisoare bombă a explodat la ambasada Ucrainei din Madrid. Un angajat a fost rănit uşor

O explozie a avut loc azi la ambasada Ucrainei din Madrid. Unul dintre angajați a fost rănit ușor și a plecat pe picioarele lui la spital. Acesta a deschis un plic care conținea un dispozitiv exploziv.  Scrisoarea era adresată ambasadorului.

de Redactia Observator

la 30.11.2022, 20:30

Vezi și

Un angajat al ambasadei Ucrainei la Madrid a fost rănit uşor miercuri de o explozie care a avut loc în sediu în timp ce manipula o scrisoare, a informat o sursă din cadrul poliţiei. Angajatul a fost rănit uşor şi a mers la spital pe cont propriu. Poliţia naţională a deschis o anchetă la care participă poliţişti criminalişti, a adăugat sursa, fără a da alte detalii. Zona din jurul misiunii diplomatice a fost izolată de către poliţie, a relatat televiziunea spaniolă de stat TVE.

Explozia a avut loc în jurul orei locale 13.00. Poliţia a fost anunţată de o deflagraţie la o reprezentanţă diplomatică, potrivit "El Mundo". Explozibilul se afla într-un plic pe care l-a deschis angajatul rănit. Plicul conţinea o cantitate mică de explozibil artizanal, au declarat pentru agenţia EFE surse din cadrul poliţiei. Scrisoarea era adresată ambasadorului, dar nu a trecut prin scaner, ci a fost deschisă de un paznic, în grădina ambasadei.

Cum s-a petrecut explozia de la ambasada Ucrainei din Madrid 

Poliţia spaniolă a activat protocolul antiterorist şi a izolat zona în care se află ambasada. Forţele specializate în dezactivarea explozibililor, Tedax, precum şi alte unităţi de poliţie, cu câini special dresaţi canini, au fost desfăşurate la faţa locului.

Pe acelaşi subiect

Oleg Nikolenko, un purtător de cuvânt al ministrului ucrainean de externe Dmitro Kuleba, a declarat că viaţa angajatului rănit la Ambasadă, pe care îl numeşte "comandant", nu este în pericol. El a spus că nimeni altcineva nu a fost rănit şi că securitatea a fost sporită la toate ambasadele ucrainene.

"Ambasada Ucrainei din Spania a primit un plic. În timpul inspecţiei, plicul a explodat în mâinile comandantului. Comandantul are uşoare, acum este spitalizat, primeşte îngrijirile medicale necesare. Nu există nicio ameninţare la adresa vieţii sale", se arată în mesajul purtătorului de cuvânt, citat de agenţia ucraineană UNIAN.

Dmitro Kuleba "a emis o instrucţiune urgentă pentru a intensifica securitatea la toate ambasadele ucrainene din străinătate", a declarat Nikolenko. "Oricine se află în spatele acestei explozii nu va reuşi să intimideze diplomaţii ucraineni sau să le oprească activitatea lor zilnică depută pentru a întări Ucraina şi pentru a contracara agresiunea rusă", a declarat Nikolenko, citându-l pe Kuleba. Spania, ţară NATO, a trimis echipament militar în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » O scrisoare bombă a explodat la ambasada Ucrainei din Madrid. Un angajat a fost rănit uşor