Antena Meniu Search
x

Video La București, Ucraina nu a mai cerut arme de la NATO. Kuleba vrea ajutor pentru refacerea rețelei electrice

Este ultima zi a reuniunii miniştrilor de Externe din ţările NATO de la Bucureşti. Marți, şefii diplomaţiilor din statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice au adoptat o declarație comună în care afirmă că Rusia este exclusiv responsabilă pentru războiul din Ucraina. Miza întâlnirii este printre altele şi consolidarea flancului estic al NATO. 

de Larisa Bernaschi

la 30.11.2022, 14:29

Vezi și

Este a doua și ultima zi în care cele mai importante decizii NATO se iau la București. Toți liderii sosiți în Capitală au declarat că NATO va continua să susțină Ucraina atât cât este nevoie. 

De această dată, la București, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba a cerut omologilor săi să trimită generatoare și transformatoare, dar și piese de schimb pentru a-i ajuta să-și refacă rețeaua de energie electrică, bombardată de către ruși. 

Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg a declarat că țările membre se vor mobiliza și vor trimite tot ceea ce cere Ucraina, inclusiv arme.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » La București, Ucraina nu a mai cerut arme de la NATO. Kuleba vrea ajutor pentru refacerea rețelei electrice