Antena Meniu Search
x

Video De ce au pus rușii tunurile pe rețeaua electrică a Ucrainei. Moscova insistă să primească ceea ce dorește

În aşteptarea ajutorului care va fi decis la Bucureşti de NATO, în Ucraina, luptele continuă la fel de violent ca şi până acum. Alertele aeriene au răsunat azi în toată ţara, semn că un nou bombardament al Rusiei este iminent. Reprezentanţii Kremlinului declară că războiul nu va înceta înainte ca Rusia să primească ceea ce îşi doreşte.

de Redactia Observator

la 29.11.2022, 22:28

Vezi și

Trupele ruse continuă să ţintească strategic în Ucraina. Pe lânga infrastructura energetică, grav avariată, armata lui Putin îşi îndreaptă atenţia spre oraşele importante, precum Dnipro. Noaptea trecută, rachetele au distrus mai multe instalaţii de producţie de la o întreprindere, iar un incendiu a izbucnit în apropiere. Din fericire, nu au fost raportate victime.

Furnizorii de electricitate din Ucraina continuă să raţionalizeze energia

Ei susţin că aceasta este singura modalitate prin care ţara poate face faţă iernii. În Kiev, doar 42% din energie este disponibilă gospodăriilor, restul fiind necesară spitalelor şi staţiilor de pompare a căldurii. Punctele de invincibilitate, după cum au fost botezate de ucraineni, permit oamenilor să aibă acces la electricitate, chiar şi în timpul penelor de curent controlate.

Riscurile cresc odată cu întreruperile de curent. Securitatea penitenciarelor este în pericol, iar deţinuţii s-ar putea folosi de această vulnerabilitate pentru a evada. Atacul Rusiei asupra energiei Ucrainei este un nou front de luptă. NATO consideră că tactica nu face decât să confirme eşecurile armatei lui Putin. Doar ieri, forţele Ucrainei au distrus două avioane de luptă în estul ţării şi au respins mai multe atacuri ruseşti.

Dmitry Peskov, purtător de cuvânt Kremlin: Este imposibil să purtăm discuții acum, deoarece partea ucraineană le respinge cu fermitate. Operațiunea militară specială continuă.

Între timp, şeful NATO avertizează europenii că ar trebui să se pregătească pentru a primi şi mai mulţi refugiaţi ucraineni. Pe de altă parte, ruşii transmit americanilor că implicarea lor tot mai mare în război nu face decât să înrăutăţească lucrurile, iar un dialog între SUA şi Rusia devine imposibil în aceste condiţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » De ce au pus rușii tunurile pe rețeaua electrică a Ucrainei. Moscova insistă să primească ceea ce dorește