Antena Meniu Search
x

Faimosul spectacol de artificii de Anul Nou a fost anulat în Sydney, din cauza incendiilor de vegetaţie

Focurile de artificii de Revelion în regiunea NSW (North South Wales) a Australiei au fost anulate. Famosul spectacol din Sydney a fost oprit în urma unei decizii de ultimă oră, luate pe fondul prognozei meteo care a băgat spaima în cetăţeni.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 29.12.2019, 08:42

Focurile de artificii de Revelion în regiunea NSW (North South Wales) a Australiei au fost anulate. Famosul spectacol din Sydney a fost oprit în urma unei decizii de ultimă oră, luate pe fondul prognozei meteo care a băgat spaima în cetăţeni.

Temperaturile în oraş sunt aşteptate să ajungă chiar şi până la 35 grade Celsius la 1 ianuarie 2020 şi până la 45 grade Celsius în partea de vest, din cauza schimbărilor majore de climă.

Sunt riscuri uriaşe de incendii catastrofale în zonă, motiv pentru care un spectacol pirotehnic nu ar face decât să crească şansele unei posibile tragedii.

Autoritățile au organizat o întâlnire de urgenţă sâmbătă cu reprezentanţi din Guvern, Serviciul de pompieri, Consiliul orașului Sydney și Poliția NSW, pentru a discuta despre planurile care vor fi luate în cazurile extreme.

Până în prezent, primarul oraşului Sydney, Lord Clover Moore, a fost sigur că sărbătorile de artificii ale orașului vor continua în ciuda condițiilor periculoase.

În discuțiile anterioare din această lună însă, doamna Moore a menționat că anularea evenimentului ar fi indicată, mai ales pentru cetăţenii care locuiesc în zonele cu risc puternic de incendii.

Focurile de artificii, care ar fi văzute în întreaga lume, aşteptau să atragă peste un milion de oameni în țărmul portului, fiind folosite peste 100.000 de efecte pirotehnice pentru un spectacol de neuitat.

De altfel, un purtător de cuvânt al Consiliului a declarat că decizia nu este una bătută în cuie şi vor face tot posibilul ca spectacolul, unul care a asigurat de altfel peste 130 de milioane de dolari pentru economia NSW, să meargă mai departe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit Daily Mail, până în prezent, nouă persoane au murit și peste 900 de case au fost distruse în urma incendiilor masive de vegetaţie din 2019 în New South Wales, Australia de Sud, Victoria și Queensland.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Faimosul spectacol de artificii de Anul Nou a fost anulat în Sydney, din cauza incendiilor de vegetaţie