Antena Meniu Search
x

Video Familia unui român din Israel, răpită de Hamas. Ultimul mesaj pe care l-a primit de la fiicele și nepoatele sale înainte de a fi luate de teroriști

Război Israel -Hamas. Întreaga familie a unui român a fost răpită de teroriştii Hamas în atacul de pe 7 octombrie. Remus nu mai ştie nimic de cele două fete ale lui şi cele 3 nepoate şi nu trece minut să nu se roage să fie găsite în viaţă. Speranţele scad de la o oră la alta. 224 de oameni sunt în continuare în mâinile Hamas, dar nimeni nu ştie dacă mai sunt în viaţă. Aseară, armata israeliană a intrat cu tancurile in Fâşia Gaza pentru prima dată de la izbucnirea războiului.

de Redactia Observator

la 26.10.2023, 20:34

Vezi și

Bombardamentele din gaya ar fi ucis până acum 50 dintre ostaticii israelieni, potrivit Hamas. Printre cei care aşteaptă cu disperare veşti de la cei dragi este şi Remus, un român cu dublă cetăţenie. Pe 7 octombrie, teroriştii i-au răpit ambele fiice şi cele trei nepoate ale sale. Ginerele lui a dispărut şi el. Remus a primit un ultim mesaj de la fetele lui.

Remus: "Cu glasul tremurat mi-a spus că teroriştii au început să incendieze casa şi fumul a început să intre în camera de siguranţa. Că ei cred că nu mai pot să iasă şi că ne iubesc pe toţi. Eu aud asta şi inima mi se rupe."

Noaptea trecută israelul a recurs la prima incursiune cu tancuri în Gaza. Tancurile şi celelalte blindate au pătruns prin Nordul Fâşiei Gaza, unde poziţiile Hamas au fost slăbite de bombardamente în ultimele două săptămâni. A fost o acţiune de câteva ore, militarii au mers la punct- fix, în locuri descoperite dinainte de drone sau unde aveau informaţi că s-ar ascunde teroriştiii.

Pe imaginile trimise de Armata israeliană se văd cel puţin 10 maşini de război, intrând în coloană şi trăgând către clădiri în care s-ar afla membrii Hamas. IDF susţine că a neutralizat numeroşi terorişti, elemente de infrastructură şi poziţii de lansare a rachetelor anti-tanc. Scopul raidului a fost să pregătească terenul pentru marea invazie.

Pe acelaşi subiect

Ofensiva terestră în Gaza, amânată

Dar ofensiva terestră se mai amână. Se speculează că Statele Unite cer timp ca să instaleze apărarea anti-drone la bazele din Orientul Mijlociu. Incursiunea terestră a fost susţinută de raiduri aeriene. 250 de ţinte au fost lovite în ultimele ore.

Noile atacuri au făcut sute de victime, reclamă oficialii palestinieni. În Khan Younis, clădiri de locuinţe întregi au fost puse la pământ de rachetele lansate de avioanele de luptă.

"Dormeam când, brusc, a avut loc o explozie. După cum puteți vedea, casa s-a prăbușit. Cel puțin 15 persoane au fost rănite. Cumnata mea și nepoata mea au fost ucise."

Un jurnalist Al Jazeera şi a pierdut întreaga familie-soţia, fiica de şapte ani şi fiul adolescent- în atacul asupra unei tabere de refugiaţi. Imaginile cu ziaristul care îşi ţine în braţe nepotul mort au făcut înconjurul lumii.

Wael Dahdouh, ziarist Al Jazeera: "Este o nenorocire ce se întâmplă, o mare tragedie, mai ales că are loc împotriva femeilor şi copiilor. Este o nenorocire, nimic mai mult, nimic mai puţin."

Criza umanitară din Gaza se adâncește

Criza umanitară pare fără ieşire. Spitalele nu mai au rezerve de medicamente şi ar putea opri operaţiile vitale. Reprezentanţii ONU spun că vor folosi combustibilul pentru purificarea apei potabile, dar vor opri alimentarea brutăriilor. În ultimele ore, 12 camioane cu ajutoare au ajuns în Gaza, dar nu sunt de ajuns. Liderii UE cer înfiinţarea unor coridoare umanitare.

Charles Michel, preşedintele Consiliului European: "Vom discuta cum putem să ne asigurăm că există acces umanitar. Civilii trebuie protejaţi întotdeauna, oriunde."

Armata israeliană susţine că teroriştii au organizat blocaje rutiere în nordul Fâşiei Gaza şi împiedică civilii să plece. Benjamin Netanyahu promite distrugerea organizaţiei Hamas, dar admite că are o vină pentru atacul de la 7 octombrie.

Beniamin Netanyahu, premierul Israelului: "Cetăţeni ai Israelului, 7 octombrie a fost o zi neagră în istoria noastră. Toată lumea va trebui să răspundă pentru asta, inclusiv eu."

Violenţe sunt şi în Cisiordania, în regiunea care nu e controlată de Hamas. Preşedintele american a avut un mesaj dur pentru premierul israelian

Joe Biden, președintele SUA: "Sunt în continuare alarmat de coloniștii extremiști care atacă palestinienii din Cisiordania. Este ca şi cum ar turna benzină pe foc. Asta trebuie să înceteze, trebuie să fie traşi la răspundere."

În ţările musulmane, sentimentele anti-Occident sunt în creştere.

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: "Din 7 octombrie, Israelul a desfășurat în Gaza unul dintre cele mai sângeroase, dezgustătoare și brutale atacuri din istorie împotriva unor oameni nevinovați."

În Europa, parlamentul de la Berlin va discuta un proiect de lege prin care persoanele condamnate pentru antisemitism să nu poată primi niciodată cetăţenia germană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Familia unui român din Israel, răpită de Hamas. Ultimul mesaj pe care l-a primit de la fiicele și nepoatele sale înainte de a fi luate de teroriști