Antena Meniu Search
x

Familiile indiene care îşi pierd rudele din cauza infecţiei cu Covid vor fi despăgubite. Statul plăteşte o indemnizaţie de 500 de lire sterline pentru fiecare deces

Curtea Supremă din India a aprobat luni decizia guvernului de a acorda o compensaţie de 500 de lire sterline familiilor celor care mor din cauza Covid-19.

de Redactia Observator

la 05.10.2021, 09:36

Populaţia indiei în pandemia de coronavirus
Populaţia indiei în pandemia de coronavirus - Profimedia

Compensaţia va fi acordată în baza legii privind gestionarea dezastrelor, adoptată în anul 2005, va fi aplicată retrospectiv şi va fi furnizată alături de celelalte scheme esxistente ale guvernului, au declarat doi dintre judecătorii indieni, potrivit The Independent.

"Rudele apropiate ale persoanelor care vor deceda din cauza infecţiei cu coronavirus vor primi această sumă şi vor depăşi sumele plătite de centru şi stat în cadrul diferitelor scheme binevoitoare", au declarat judecătorii. Curtea a ordonat guvernului să ramburseze suma prin intermediul fondului de stat în termen de 30 de zile de la depunenerea cererii şi a avertizat guvernului să nu respingă cererile de despăgubire doar pe motiv că certificatul de deces nu menţionează Covid-19. "Dacă un membru al familiei demonstrează cauza decesului ca fiind Covid, atunci statul nu va refuza beneficiul pe motiv că în certificat nu este trecut Covid drept cauza principală a decesului".

Conform datelor guvernamentale profund conservatoare, aproape 447.000 de persoane au murit din cauza coronavirusului în India. Cu toate acestea, experţii estimează că numărul real este cel puţin de zece ori  mai mare decât cel raportat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Familiile indiene care îşi pierd rudele din cauza infecţiei cu Covid vor fi despăgubite. Statul plăteşte o indemnizaţie de 500 de lire sterline pentru fiecare deces