Antena Meniu Search
x

Familiile pasagerilor din zborul MH370 solicită reluarea căutărilor pentru avionul dispărut cu aproape 9 ani în urmă, în Malaezia

Familiile celor 239 de pasageri de la bordul zborului 370 Malaysia Airlines, care a dispărut în mod misterios cu aproape nouă ani în urmă, au cerut duminică guvernului malaezian să permită companiei americane de explorare a fundului mării Ocean Infinity să lanseze o nouă căutare pentru avionul dispărut.

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 13:46

Soarta zborului MH370 a devenit unul dintre cele mai mari mistere ale aviației din lume când a dispărut pe drumul de la Kuala Lumpur către Beijing, pe 8 martie 2014.

În 2018, Malaezia a angajat Ocean Infinity să caute aeronava în sudul Oceanului Indian, oferindu-se să plătească până la 70 de milioane de dolari dacă aveau să găsească avionul. Operaţiunea a fost însă scurtă. Cererea familiilor vine după ce Malaezia, China și Australia au pus capăt unei alte operaţiuni de căutare subacvatică care a durat doi ani de zile, costând 135 de milioane de dolari, în ianuarie 2017, dar fără succes.

Duminică, Voice370 – un grup format din rudele celor aflați la bordul avionului – a declarat că Ocean Infinity speră să se angajeze într-o nouă operaţiune de căutare încă din această vară și a îndemnat guvernul malaezian să accepte orice propuneri din partea companiei pe bază de taxă condiționată, astfel încât firma ar fi plătită numai dacă va avea succes.

Ocean Infinity, în ultimele 12 luni, a făcut progrese reale lucrând cu mulți oameni pentru a înțelege în continuare... evenimentele din 2014”, a transmis Voice370 într-un comunicat, după un eveniment comemorativ care să marcheze al nouălea an de la dispariția zborului MH370. „În cele din urmă, acest lucru le-a îmbunătățit considerabil șansele de a efectua o căutare de succes.”

Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu adevărat cu zborul MH370 

Ocean Infinity și Ministerul Transporturilor din Malaezia nu au oferit un răspuns imediat. Totuşi, într-un mesaj adresat familiilor, citit la evenimentul memorial, ministrul Transporturilor Anthony Loke a promis că nu va „închide cartea” în ceea ce priveşte MH370, adăugând că se va acorda atenția cuvenită căutărilor viitoare dacă ar exista „informații noi și credibile” despre o potenţială localizare a avionului.

Resturile confirmate sau despre care se presupune că ar fi de la aeronava MH370 au fost risipite de-a lungul coastei africane și pe insulele din Oceanul Indian, relatează CNN. Anchetatorii malaezieni nu au tras nicio concluzie cu privire la ceea ce s-a întâmplat la bordul zborului, dar nu au exclus posibilitatea ca aeronava să fi fost înlăturată în mod deliberat din cursă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Familiile pasagerilor din zborul MH370 solicită reluarea căutărilor pentru avionul dispărut cu aproape 9 ani în urmă, în Malaezia