Antena Meniu Search
x

Galerie foto Fântânile Palatului Buckingham au fost vandalizate. Mai mulţi activişti au stropit zidurile cu vopsea şi au scandat împotriva reginei

Mai mulţi activişti care luptă împotriva schimbărilor climatice, dar şi pentru protecţia animalelor au vandalizat în această după-amiază fântânile din faţa Palatului Buckingham, ca urmare a protestelor desfăşurate în capitala Regatului Unit.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 26.08.2021, 18:07

Activiștii pentru drepturile animalelor din cadrul mişcării Rebeliunea Animalelor au fost arestați după ce au vopsit cunoscutele fântâni de la Palatul Buckingham, cu vopsea roşie, într-un protest împotriva utilizării terenurilor coroanei pentru vânătoare și agricultura animalelor, transmite The Independent. „Un număr de activiști au vandalizat apa Victoria Memorial în fața Palatului Buckingham. Suntem la fața locului și s-au făcut arestări. Suspecții sunt luați în custodie", au declarat poliţiştii. 

Rebeliunea Animalelor organizează un protest masiv de două săptămâni împotriva crizei climatice globale din Londra. Rebeliunea Animalelor protestează față de dezvăluirile dintr-o știre recentă care a constatat că avocații reginei au făcut lobby în secret miniștrilor scoțieni să schimbe un proiect de lege pentru a scuti terenurile sale private de o inițiativă de reducere a emisiilor de carbon.

„Moșia coroanei este cel mai mare proprietar de terenuri din Marea Britanie și aleg să folosească acest teren pentru agricultura și vânătoarea animalelor, care nu numai că ne decimează mediul, ci cauzează moartea a milioane de vieți in fiecare an. Este timpul pentru un nou sistem bazat pe dreptate și compasiune”, a declarat Harley McDonald-Eckersall, purtător de cuvânt pentru Rebeliunea Animalelor.

Activiştii au vandalizat fântânile din Londra

Pe acelaşi subiect

Rebeliunea Animalelor și alte grupuri pentru drepturile animalelor au vizat regii şi în trecut datorită sprijinului lor pentru vânătoare, curse ilgale și comerțul cu blănuri.

„Terenurile coroanei ar trebui utilizate pentru a crește producţia dealimente sănătoase și hrănitoare și pentru a oferi case animalelor. Solicităm reginei să pună capăt ocupării acestor terenuri în scopuri care conduc la schimbări climatice și ecologice, dar și la moartea animalelor”, a adăugat McDonald-Eckersall.

În iulie, șapte activiști ai Rebeliunii Animalelor au fost arestați după ce protestatarii au baricadat o fabrică McDonald's. Protestatarii au scandal în locaţia din Scunthorpe mai mult de 48 de ore, împiedicând preluarea produselor din interiorul fabricii, în încercarea de a-l determina pe gigantul fast-food să treacă la un „meniu alimentar pe bază de plante până în 2025”. Zeci de activiști au blocat accesul folosind camioane, corturi și structuri din bambus pentru a opri fabrica să distribuie burgeri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Fântânile Palatului Buckingham au fost vandalizate. Mai mulţi activişti au stropit zidurile cu vopsea şi au scandat împotriva reginei