Antena Meniu Search
x

Foto Mormintele cimitirului evreiesc din Ploiești au fost vandalizate, poliția a deschis o anchetă

Poliţiştii din Ploieşti au demarat o anchetă pentru a stabili cine a vandalizat mai multe morminte din cimitirul evreiesc din oraş, după ce pietre funerare au fost dărâmate de pe soclu, unele fiind sparte.

de Redactia Observator

la 06.06.2021, 13:43

Morminte vandalizate in cimitirul evreiesc de la Ploiești
Mormintele cimitirului evreiesc din Ploiești au fost vandalizate - Facebook/Maia Morgenstern

"La data de 03.06.2021, Secţia nr.2 de Poliţie Ploieşti a fost sesizată cu privire la faptul că un număr de 16 monumente funerare din Cimitirul Evreiesc au fost împinse de pe soclul lor fiind căzute pe sol. Cu ocazia cercetării la fata locului s-a constatat că cele sesizate se confirmă, trei dintre aceste monumente fiind găsite sparte. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte", a transmis, duminică, Poliţia Judeţeană Prahova la solicitarea News.ro

Actrița Maia Morgenstern, reacție după incidentul de la Ploiești

Într-o postare pe Facebook, cunoscuta actriță Maia Morgenstern a transmis un mesaj cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu mormintele vandalizate din cimitirul evreiesc.

"Un fel de reacție. Dacă e voie. Dacă se îngăduie. Dacă nu cumva deranjez pe cineva. Dacă nu cumva se supăra cineva. Dacă nu cumva exagerez. Dacă nu cumva fac jocurile mai știu eu cui. Dacă nu cumva aș merita eu vreo plângere penală. Dacă nu cumva mă amestec într-o chestie care nu mă privește. Dacă nu cumva iar vreau să mă bag în seamă. Dacă nu cumva mi se pare mie. Dacă nu cumva fac din țânțar armăsar. Dacă nu cumva inventez o falsă problemă. Dacă nu cumva tot eu sunt vinovată, de fapt. Dacă nu cumva mai bine tăceam. Dacă nu cumva mai bine făceam altfel decât fac.Dacă nu cumva... Cimitirul Evreiesc din Ploiești a fost vandalizat. Profanat.Dacă am eu rude acolo? Dacă mă privește direct pe mine? Dacă nu cumva profanarea unui cimitir Evreiesc a devenit un fapt divers?!? Dacă nu cumva sunt patetica…" a scris actrița Maia Morgenstern pe rețeaua de socializare.

La rândul său, o reacție referitoare la acest eveiment a avut și deputatul minorității evreiești din România, Silviu Vexler care a atras atenția asupra incidentului petrecut în cimitirul din Ploiești.

„Un cimitir evreiesc a fost vandalizat. Aproape 20 de pietre funerare au fost dărâmate sau distruse. Din nou. Unul dintre cele mai abjecte acte posibile, de data aceasta în Ploieşti.  Ce motiv poate exista pentru distrugerea unor morminte, pentru atacurile îndreptate împotriva memoriei unor oameni care nu mai sunt printre noi? Ura şi prostia, în cele mai mizerabile şi absurde forme sunt singurele explicaţii pe care le întrevăd pentru această crimă.  Fiecare piatră funerară dărâmată este o mărturie. Din nou. PS. Sunt curios. Oare a fost de vină vântul puternic sau tradiţionalii copii minori?”, a scris Vexler pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri sociale » Mormintele cimitirului evreiesc din Ploiești au fost vandalizate, poliția a deschis o anchetă