Antena Meniu Search
x

Portretul lui Emmanuel Macron a fost distrus şi înlocuit cu un cod QR. Un membru al vestelor galbene a vandalizat primăria unui oraş din Franţa

Portretul lui Emmanuel Macron din holul primăriei din Besançon a fost dat jos, rupt și înlocuit cu un cod QR zilele trecute. Înregistrarea video în care un membru al vestelor galbene distrugea portretul preşedintelui a fost postată pe Facebook.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 04.08.2021, 14:45

Portretul distrus al lui Macron
Portretul distrus al lui Macron - Facebook/Mam Kat

În videoclipul postat pe un grup de Facebook al simpatizanţilor vestelor galbene se vede cum mai mulți oameni intră în primăria din Besançon. Stéphane Espic, membru al vestelor galbene, a participat la demonstrații, în special la Paris, potrivit BFM TV. Se observă cum acesta dă jos portretul președintelui Macron, instalat în holul primăriei. Imediat după ce înlătură fotografia, bărbatul o înlocuieşte cu un cod QR sub forma unui deget mijlociu.

Bărbatul este un critic vehement al preşedintelui francez

Imediat după părăsește unitatea și rupe portretul de hârtie, pe care îl aduce paznicilor de la tribunalul aflat alături.  Bărbatul a purtat în tot acest timp cu el un homar gonflabil uriaș, care a putut fi observat şi în trecut la protestele organizate de vestele galbene şi care face referire la așa-zisele mese luxoase ale lui Emmanuel Macron. 

Procuratura a deschis o anchetă pentru furt, ultraj și distrugeri materiale. Instituţia precizează că bărbatul nu este cunoscut cu antecedente de către serviciile de poliție din Besançon. Din 2018, mai multe instituţii publice au fost vandalizate în mod similar, mai multe portrete ale preşedintelui francez fiind distruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Portretul lui Emmanuel Macron a fost distrus şi înlocuit cu un cod QR. Un membru al vestelor galbene a vandalizat primăria unui oraş din Franţa