Antena Meniu Search
x

Video Fără combustibil şi cu mâncare expirată pe front. Ce probleme au soldaţii ruşi: "Îi vedem murind pe capete"

Aparent, armata rusă a pregătit în detaliu invazia. Au luat în calcul chiar să deseneze anumite simboluri pe tancuri. Cum ar fi litera Z, care apare pe toate blindatele cu care au invadat Ucraina. Simbolul ar fi un îndemn la victorie. În realitate însă, militarii ruşi ar fi în depresie, mâncarea pe care au primit-o este expirată, nu au primit combustibil suficient şi nici nu ştiau că li se va ordona să bombardeze zone locuite.  

de Redactia Observator

la 08.03.2022, 20:45

Vezi și

Litera Z a devenit un fel de simbol al invaziei ruse în Ucraina şi asta pentru că apare pe toate blindatele armatei invadatoare, iar toată lumea se întreabă ce au vrut ruşii să transmită cu acest cu acest simbol. Iniţial s-a crezut că acest Z este de fapt un 2 întors, care ar reprezenta data de 22 februarie 2022, adică ziua în care Vladimir Putin a recunoscut independenţa celor două regiuni separatiste, Doneţk şi Luhansk.

Apoi a apărut teoria potrivit căreia litera Z ar putea proveni de la districtul militar de unde privine tehnica, în acest caz Zapad, adică Vest. Alţii au remarcat asemănarea acesteia cu svastica - simbolul folosit de Germania nazistă în al Doilea Război Mondial - şi au poreclit-o "svastica lui Putin".

Simbolul a fost rapid adoptat de ruşi, care şi l-au desenat pe maşini, l-au imprimat pe tricouri, iar un gimnast şi l-a cusut pe costumul de concurs. Într-un gest controversat, copiii cu cancer terminal au fost scoşi în curtea spitalului şi aranjaţi în forma literei Z. 

Varianta care pare să fie confirmată de reprezentnţii armatei ruse ar fi aceea că Z-ul de pe tancurile lor ar veni de la expresia Pentru victorie! - "za pobedu", în rusă.  Numai despre victorie însă nu pot vorbi ruşi cel puţin până acum. Analiştii militari susţin că războiul lui Putin din Ucraina nu merge deloc conform planului făcut de Kremlin, care miza pe un invazie fulger, în care Kievul ar fi fost cucerit în maximum 10 zile. Au şi o explicaţie pentru acest eşec.  

Pe acelaşi subiect

John Kirby, purtător de cuvânt Pentagon: Au probleme de moral, au probleme cu aprovizionarea, au probleme cu combustibilul, cu mâncarea, au întâmpinat o rezistenţă ucraineană foarte determinată şi rigidă. Sunt cu câteva zile în urmă faţă de planul pe care şi-l făcuseră în ce priveşte avansul în Ucraina. 

Ce probleme au soldaţii ruşi

Şi nu ar fi singurele probleme ale militarilor ruşi.  

Ben Wallace, UK Defence Secretary: Militarii ruşi au fost dezamăgiţi de lideriI îngrozitori, conducere îngrozitoare şi planuri îngrozitoare. Şi acum îi vedem murind pe capete. Şi cred că lucrul cel mai interesant va fi dacă oficialii de la Kremlin vor recunoaşte invazia lor agresivă şi ilegală în Ucraina. 

Rusia a pierdut până acum aproape o mie de tancuri şi  o sută de aviaoane în luptă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Fără combustibil şi cu mâncare expirată pe front. Ce probleme au soldaţii ruşi: "Îi vedem murind pe capete"