Antena Meniu Search
x

Faţada fostei Burse din Copenhaga s-a prăbuşit, la două zile după ce un incendiu a mistuit clădirea istorică

Faţada principală a vechii Burse de Valori din Copenhaga, devastată marţi de un incendiu, s-a prăbuşit joi după-amiază, aşa cum se temeau deja serviciile de urgenţă daneze, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 16:07

Incendiu uriaş la Bursa din Copenhaga
Incendiu uriaş la Bursa din Copenhaga - Profimedia

"Din păcate, faţada de-a lungul Frederiksholms Kanal s-a prăbuşit", au anunţat serviciile de urgenţă pe X, adăugând că nu au fost raportate persoane rănite, zona fiind evacuată.

Incendiu uriaş la Bursa din Copenhaga

Structura s-a prăbuşit spre interiorul clădirii cu un vuiet uriaş, potrivit imaginilor din presa daneză. De-a lungul faţadei fuseseră amplasate structuri pentru a limita riscul de prăbuşire, dar evenimentul a avut loc în cele din urmă.

Serviciile de urgenţă anunţaseră la începutul după-amiezii că o operaţiune cu macara urmează să înceapă vineri la prânz pentru a evacua părţile de acoperiş care s-au prăbuşit, relatează news.ro.

Incendiul a izbucnit din motive necunoscute marţi, sub acoperişul clădirii, în jurul orei locale 07:30, iar jumătate din clădirea istorică a ars. Edificiu emblematic al oraşului Copenhaga, Vechea Bursă, construită în secolul al XVII-lea şi care sărbătorea anul acesta 400 de ani de la înfiinţare, găzduia şi o vastă colecţie de opere de artă, dintre care câteva sute au fost puse în siguranţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Stiri externe » Faţada fostei Burse din Copenhaga s-a prăbuşit, la două zile după ce un incendiu a mistuit clădirea istorică