Antena Meniu Search
x

Femeile din armata americană vor avea drepturi egale cu bărbații

De acum înainte femeile chiar vor fi egale cu bărbaţii, în armata americană. Este o decizie istorică, anunţată ieri de secretarul american al Apărării, Ashton Carter.

Vezi și

 De acum înainte femeile chiar vor fi egale cu bărbaţii, în armata americană. Este o decizie istorică, anunţată ieri de secretarul american al Apărării, Ashton Carter. Mai precis, doamnele vor putea conduce tancuri, vor putea să lanseze mortiere dar şi să conduca infanterişti în luptă, posturi care erau până acum dedicate exclusiv bărbaţilor.

Este o decizie istorică, salutată inclusiv de preşedintele Barack Obama. De acum înainte toate femeile din armată pot concura pentru cele 220 de mii de posturi care erau până acum destinate exclusiv bărbaţilor.

Ele vor putea conduce tancuri, vor putea să lanseze mortiere şi să conducă infanterişti în luptă. Vor putea servi în cadrul serviciului de Vânători de Munte, Beretelor Verzi, Puşcaşilor marini, ca paraşutiste în cadrul Forţelor aeriene şi în orice alte posturi în care anterior aveau acces doar bărbaţii.

Femei au participat deja la misiuni de luptă înIrak şi Afganistan, însă au continuat să fie excluse din anumite posturi, etichetate drept "roluri de luptă." Din 2016, acest lucru nu se va mai întâmpla.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Femeile din armata americană vor avea drepturi egale cu bărbații