Antena Meniu Search
x

Fenomene extreme în Statele Unite. Inundații în sud, incendii în vest

Dezastru cu repetiţie în Statele Unite. Uraganul Beta a produs inundaţii masive în mai multe oraşe de pe coasta sudică a Americii. În Houston, salvatorii au intervenit cu caiace şi bărci pentru a lua oamenii rămaşi blocaţi în maşini. Este unul dintre cele mai violente sezoane ale uraganelor în decenii. Opt uragane s-au format în Atlantic doar în ultima săptămână.

de Redactia Observator

la 23.09.2020, 00:02

Vezi și

Rămâneţi în case! - a fost sfatul clar al autorităţilor. De dragul unor fotografii, aceşti americani au preferat, totuşi, să rişte. Aşa că au ieşit pe faleză.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe coasta de sud, oraşe întregi au fost inundate chiar înainte ca uraganul să lovească ţărmul. În Houston, zeci de şoferi au fost luaţi ostatici de apele care au acoperit şoselele.

Salvatori şi localnici voluntari s-au mobilizat pentru intervenţie. Oamenii au fost urcaţi în bărci şi caiace pentru a fi aduşi pe uscat.

Alerta de inundaţii vizează 11 milioane de americani din Texas şi Louisiana. Zonele ameninţate sunt cele de coastă care nu şi-au revenit încă după uraganul Laura. Actualul sezon al uraganelor este unul dintre cele mai violente din ultimii 50 de ani. Şi este pentru a doua oară în istorie când meteorologii au epuizat numele de uragane şi au trecut la alfabetul grecesc.

În acest timp , vestul Statelor Unite este mistuit de incendiile de vegetaţie. 19 mii de pompieri luptă cu 27 de focare doar în California. Peste o mie de familii au primit ordin de evacuare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Fenomene extreme în Statele Unite. Inundații în sud, incendii în vest