Antena Meniu Search
x

Fetița ucraineană pe spatele căreia mama i-a scris datele de contact a ajuns în Franța, după o călătorie prin România

Fetița pe spatele căreia mama sa a scris datele de contact, pentru a fi ajutată în cazul în care părinții vor fi uciși în război, a ajuns, în siguranță, în Franța, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:15

Ce s-a întâmplat cu fetița ucraineancă pe spatele căreia mama i-a scris datele de contact
Ce s-a întâmplat cu fetița ucraineancă pe spatele căreia mama i-a scris datele de contact

Imaginile cu fetița ucraineană pe spatele căreia mama sa a scris datele de contact au făcut înconjurul internetului. Sasha Makoviy povestește că a făcut acest gest pentru a se asigura cu micuța va supraviețui, în cazul în care părinții vor fi uciși în război. 

„Era prima zi de război și ne pregăteam să plecăm din Kiev, dar nu știam dacă vom fi în siguranță. Cel mai teamă îmi era de posibilitatea ca Vira să se piardă de noi sau să rămână singură, în cazul în care am fi fost uciși”.

Acum, familia se află în siguranță în Franța, după o lungă călătorie prin Moldova, România și Belgia. Însă femeia mărturisește că a rămas cu numeroase traume din cauza războiului. Îi este teamă să iasă din casă, deoarece confundă pietrele de pe trotuar, cu minele.

În schimb, „Vira este bine. Este prea mică pentru a înțelege ce se întâmplă. Simte că ceva este în nereguă cu mine, dar dar este prea mică pentru a înțelege cu adevărat”.

Alți copii nu au fost la fel de norocoși. Un băiețel a ajuns singur la frontiera cu România, venind din regiunea Odessei. Părinţii lui au fost, amândoi, ucişi în aceeaşi zi în războiul din Ucraina. Iuri ştie ce s-a întâmplat şi a putut să povestească. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Fetița ucraineană pe spatele căreia mama i-a scris datele de contact a ajuns în Franța, după o călătorie prin România