Antena Meniu Search
x

O mamă a scris pe spatele fetiței sale datele de contact pentru a fi ajutată dacă părinții sunt uciși în război. Măsuri disperate în Ucraina

Pentru a-și salva copiii de ororile războiului, și pentru a se asigura că vor primi ajutor în cazul în care vor rămâne orfani, părinții ucraineni apelează la soluții disperate. 

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:21

- Twitter

O mamă din Ucraina a scris pe spatele fetiței sale datele de contact, în cazul în care părinții vor fi uciși în război. Femeia a notat numele fetiței, data nașterii și numărul de telefon. 

Fosta purtătoare de cuvânt a președintelui Volodimir Zelenski, Iuliia Mendel, a postat pe Twitter fotografia cu micuța.

”O mamă ucraineană, Oleksandra Makoviy, a scris pe corpul fiicei sale numele, data nașterii și numerele de telefon ale părinților, pentru ca, în cazul în care se va pierde sau aceștia vor fi uciși în timpul războiului, cineva să o poată ajuta".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu este singurul caz cutremurător. Într-o altă parte a țării, o mamă care urma să se evacueze cu fetița sa, i-a spus acesteia că "urmează să plece într-o aventură". "Nu pot să îi explic de ce nu putem să ne întoarcem, nu găsesc cuvintele potrivite să îi spun de ce nu este posibil”.

Alți copii nu au fost la fel de norocoși. Un băiețel a ajuns singur la frontiera cu România, venind din regiunea Odessei. Părinţii lui au fost, amândoi, ucişi în aceeaşi zi în războiul din Ucraina. Iuri ştie ce s-a întâmplat şi a putut să povestească. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O mamă a scris pe spatele fetiței sale datele de contact pentru a fi ajutată dacă părinții sunt uciși în război. Măsuri disperate în Ucraina